'TADA ĆEMO RIJEŠITI SVE NEDOUMICE'

EU PARLAMENT ĆE O STROŽOJ KONTROLI AUTORSKIH PRAVA RASPRAVLJATI U RUJNU Odbijen je naširoko kritiziran prijedlog, zakon će ići u uobičajenu proceduru

OBJAVLJENO:
 • 05.07.2018. u 13:43

 • Beck Diefenbach/File Photo / REUTERS

  Zastupnici Europskog parlamenta u četvrtak su odbili prijedlog Odbora za pravna pitanja Europskog parlamenta da se počne s pregovorima o modernizaciji Zakon o autorskim pravima.

  Protiv prijedloga glasalo je 318 zastupnika, prijedlog je poduprlo njih 278, a 31 je zastupnik bio suzdržan. Sukladno tome, Europski će parlament o ovom pitanju odlučivati na sljedećoj plenarnoj sjednici koja će se održati u rujnu ove godine.

  Reforma autorskog prava odvijat će se po uobičajenoj proceduru, što znači da će zastupnici o zakonu prvo raspraviti te da će na zakon moći podnositi amandmane.

  Axel Voss, europarlamentarac iz njemačke Kršćansko-demokratske zajednice i član Odbora koji je podržao strožu zaštitu autorskih prava na internetu, rekao je da mu je žao što prijedlog nije prošao.

  "Ovom ćemo se pitanju vratiti u rujnu te ćemo tada pokušati riješiti sve nedoumice koje ljudi imaju oko potrebe za modernizacijom Zakon o autorskim pravima", rekao je Voss.

  Izdvajamo