OD TRUMPA DO POKEMONA

EVO ŠTO SE U SVIJETU NAJVIŠE TRAŽILO NA INTERNETU OVE GODINE Događaji, filmovi, osobe i pojmovi koji su dominirali najpopularnijom tražilicom

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.12.2016. u 20:42

Reuters

Google je već tradicionalno objavio koji su pojmovi dominirali ovom najpopularnijom internetskom tražilicom u tekućoj godini.

U 2016. na svjetskoj se razini najviše tražio pojam Pokémon Go, mobilna igra koja je doslovce zaludjela svijet, do te mjere da su neke institucije, poput crkava i muzeja, morale dodatno istaknuti da je zabranjeno ‘loviti Pokemone’. Na drugom se mjestu našao iPhone 7, slijedi novoizabrani američki predsjednik Donald Trump, preminuli glazbenik Prince i kalifornijska lutrija Powerball.

 

Kad su u pitanju vijesti općenito, najviše su se, očekivano, istraživali američki predsjednički izbori, a nakon njih slijedi Olimpijada, Brexit, pucnjava u Orlandu i virus Zika.

 

Među osobama na svjetskom nivou najzanimljiviji je korisnicima Googlea bio Donald Trump, zatim Hillary Clinton, a onda plivač Michael Phelps. Supruga novoizabranog američkog predsjednika Melania Trump našla se na četvrtom mjestu, a na petom je mlada gimnastičarka Simone Biles.

 

Ostatak pretraživanih pojmova potražite u priloženim tablicama:

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo