AMERIČKE SANKCIJE

FACEBOOK OBUSTAVIO PREDINSTALACIJU SVOJIH APLIKACIJA NA HUAWEI UREĐAJIMA Proučavaju službene dokumente američkih vlasti kako bi se s njima uskladili

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Facebookove aplikacije više se neće predinstalirati na novim uređajima kineske kompanije Huaweija koja je pod američkim sankcijama uvedenim radi nacionalne sigurnosti usred trgovinskog sukoba Pekinga i Washingtona, priopćila je u petak ta američka društvena mreža.

Ipak, sadašnji vlasnici Huaweijevih pametnih telefona koji imaju te aplikacije (Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger) moći će se njima i dalje koristiti i ažurirati ih, dodaje grupacija za AFP, potvrdivši medijske informacije.

Facebook napominje da "upravo proučava" službene dokumente američkih vlasti i "donosi mjere kako bi se uskladio s njima", rekla je glasnogovornica.

Grupacija je zasad prekinula isporuku tehnologija koje Huaweiju omogućuju da predinstalira te aplikacije.

Kao i mnoge druge popularne aplikacije, Facebook je predinstaliran na pametne telefone, što znači da društvena mreža tehnološki surađuje s kineskom grupacijom kako bi to bilo moguće.

No američka administracija je zabranila razmjenu tehnologija između kineskih i američkih kompanija, što uzrokuje domino efekt na čitav tehnološki sektor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:03