SVIJET MOBITELA

FOTO: NOVITETI IZ SAMSUNGA Ova tri nova telefona oduševit će vas svojim specifikacijama, na tržište dolaze krajem travnja

Galaxy A80
 Promo Samsung
 

Samsung je u Milanu predstavio tri nova telefona iz svoje nedavno konsolidirane linije srednjeg ranga Galaxy A - A80, A40 i A20e - koji će skupa s već ranije prikazanim modelima A10, A50 i A70 (a i također otprije poznatima A20 i A30) pokrivati doista ogroman cjenovni i specifikacijski spektar.

Svakako najzanimljiviji od novih telefona je Galaxy A80, telefon čija se kamera nalazi u kliznome mehanizmu na vrhu i ujedno se rotira oko svoje osi kako bi se mogla koristiti i kao glavna i kao selfie kamera. Sustav je, dodatno, sasvim automatiziran i čim se aktivira selfie kamera, gornji dio stražnjeg panela se podiže, a modul kamere rotira leće prema naprijed.

Promo Samsung
Galaxy A80

Promo Samsung
Galaxy A80

Promo Samsung
Galaxy A80

Sustav se sasvoji od 48-megapikselne kamere s otvorom blende od f/2.0, ultraširokokutne kamere od 8 megapiksela s blendom f/2.2 te Time-of-Flight senzora (TOF), koji ne snima ništa, nego mjeri udaljenost od objekata i mapira okoliš. Iako smo rotirajuće kamere mogli vidjeti već prije, recimo na Oppo N1 iz 2014., a u posljednje vrijeme vidjeli smo nekoliko telefona s kliznim mehanizmima - Vivo Nex, Oppo Find X, Honor Magic 2 i Xiaomi Mi Mix 3 - Samsung je prvi koji je objedinio ta dva pristupa.

Činjenica da nema zasebne selfie kamere značila je da je Samsung mogao napraviti uređaj bez takozvanog “notcha”, onog ureza u ekran, ali ni takozvanog “punch-holea”, one kamere u rupi unutar ekrana, pa je zaslon tako razvučen sasvim do vrha, bez ikakvih smetnji (a na fotografijama djeluje i da je brada telefona izuzetno malena). To je takozvani “New Infinity” zaslon o kojemu je Samsung govorio prošle godine. Riječ je o 6,7-inčnom Super AMOLED panelu u Full HD rezoluciji.

Što se tiče ostalih specifikacija, telefon ima sistemski čip Snapdragon 730, 8 gigabajta RAM-a, 128 gigabajta memorije, bateriju od 3700 mAh s brzim 25-vatnim punjenjem, senzor otiska ispod ekrana te dolazi u crnoj, bijeloj i zlatnoj boji. Na tržište dolazi 29. travnja, a cijena još nije otkrivena.

Samsung Galaxy A40 pak ima 5,9-inčni “Infinity-U” ekran, što znači da je prednja kamera smještena u “notchu” u ubliku kapljice. Super AMOLED ekran ima Full HD rezoluciju, kamera je dvostruka, a baterija od 3100 mAh ima brzo punjenje. Model Galaxy A20e ima tek mrvicu manji 5,8-inčni “Infinity-U” zaslon, ali u LCD tehnologiji i s HD rezolucijom, zatim plastično kućište i bateriju od 3000 mAh.

Promo Samsung
Samsung Galaxy A40

Na istom je događanju najavljeno da će već ranije predstavljeni Galaxy A70 u prodaju doći 26. travnja. Taj telefon ima 6,7-inčni Super AMOLED ekran s “notchem” u obliku kapljice i vrlo razvučenim omjerom stranica od 20:9. Kao i Galaxy A80, ima senzor otiska ispod ekrana i trostruku kameru - glavna ima 32 megapiksela, ultraširokokutna 8 MP, a dubinska kamera 5 MP. Baterija je vrlo velika - kapacitet joj je 4500 mAh.

Promo Samsung
Galaxy A70

Galaxy A50 ima 6,5-inčni “Infinity-U” zaslon napravljen u Super AMOLED tehnologiji i s Full HD rezolucijom, ima trostruku kameru, senzor otiska ispod ekrana i bateriju od 4000 mAh s brzim punjenjem.

Samsung Galaxy A10 nalazi se na samom dnu spektra - ekran od 6,2 inča je LCD s HD rezolucijom, tijelo je plastično, a kamera jednostruka.

Promo Samsung
Samsung Galaxy A10

Promo Samsung
Samsung Galaxy A10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:11