ISPROBALI SMO

FOTO, VIDEO: NAJSNAŽNIJI I NAJBOLJE OPREMLJEN HTC-ov TELEFON DOSAD Predstavljen U12+, top model za ovu godinu, koji za divno čudo nema 'notch'

 

Tajvanski HTC danas je službeno predstavio svoj ovogodišnji top model pametnog telefona - U12+. Riječ je o, jasno, najsnažnijem i najbolje opremljenom telefonu te tvrtke dosad. Na njemu se ističe 6-inčni zaslon u LCD tehnologiji i s Quad HD rezolucijom - i to bez “notcha”, usjeka u ekran koji je postao skoro pa obavezan dizajnerski detalj u svijetu flagship Androida.

Jutarnji i još nekoliko domaćih medija imali su priliku isprobati HTC U12+ prošli tjedan u Zagrebu i radi se o svakako vrlo dojmljivom uređaju. Postoji nekoliko dizajnerskih specifičnosti koje izdvajaju U12+ od drugih telefona. Prije svega, u paleti boja vrlo sjajne staklene poleđine nazvane Liquid Surface postoji i prozirna opcija, kroz koju se vide pojedine komponente telefona, kao i prilično interesantna crvena boja - Flame Red. Nadalje, tipke za jačinu zvuka i paljenje tehnički gledano uopće nisu tipke, nego izbočeni dio metalnog okvira koji funkcionira na pritisak. To bi trebalo garantirati snažniju konstrukciju. Uređaj je, na prvi pogled, kvalitetno izrađen i dojmljivo klasičnog izgleda.

Još jedna specifičnost HTC-ova flagshipa je takozvani Edge Sense 2, davanje komandi telefonu stiskanjem rubova. Pritiskom na stranice telefona tako se može snimiti fotografija, pozivati Googleova asistenta ili napraviti neku drugu komandu koju vlasnik sam odredi.

Stavka koju HTC prilično ističe je kamera: U12+ ima četiri kamere, po dvije naprijed i otraga. Glavna kamera ima 12-megapikselnu širokokutnu kameru s otvorom blende f/1.75 i 16-megapikselnu telefoto kameru s blendom f/2.6. Taj postav omogućuje 2X zum, zamućenje na portretima (poznato kao bokeh efekt), a kamera je opremljena sustavom brzog autofokusa UltraSpeed Autofocus 2. Video snimanje obogaćeno je opcijom Sonic Zoom, koja omogućuje vam “zumiranje” zvuka ili glasa. Obje kamere imaju otpičku i elektroničku stabilizaciju, a video se može snimati i u 4K sa 60 okvira u sekundi. U testu agencije za testiranje kamera DxOMark, HTC U12+ dobio je 103 boda, što ga svrstava na mjesto druge najbolje kamere na pametnim telefonima, iza Huaweija P20 Pro sa 109 bodova.

Još jedno tradicionalno snažno područje za HTC-ove telefone je zvuk, i U12+ trebao bi nastaviti tu tradiciju. Zvučnici BoomSound trebali bi biti najjači dosad, a slušalice USonic s aktivnim uklanjanjem šuma dolazit će u paketu s telefonom. Što se tiče performansi, U12+ je opremljen sistemskim čipom Snapdragon 845, 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Baterija ima kapacitet od 3500 mAh. U hrvatske trgovine i kod operatera HTC U12+ će doći u prvoj polovici lipnja, a koštat će 799 eura (točna cijena u kunama još nije poznata, ali vjerojatno će se kretati oko 6000 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:13