PROIZVODIT ĆE GA ASUS

Google predstavio svog konja za utrku s iPad-om: Nexus 7 tablet je zadnja riječ tehnike, a košta manje od 200 dolara

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.06.2012. u 21:35

AP Photo/Paul Sakuma

Očekuje se da će model sa 8 GB memorije koštati oko 199 dolara

ZAGREB - Google je danas i službeno otkrio svoj novi proizvod - Nexus 7 tablet računalo, dijagonale 7 inča (17,78 centimetara).

Googleova nova ‘igračka’ prvi je komad hardvera koji će se isporučivati s Android 4.1 Jelly Bean operativnim sustavom, i u potpunosti iskorištava njegovu optimizaciju za manje ekrane na tabletima.

Googleov tablet proizvodit će renomirani proizvođač računala i računalnih komponenti ASUS, i IT novinari diljem svijeta se slažu: nudi izvrstan omjer cijene i performarnsi.

Srce tableta je četverojezgreni Tegra 3 procesor, zaslon je izveden IPS tehnologijom u rezoluciji od 1280x800 piksela, a preko njega je smješteno Croning staklo otporno na ogrebotine. Tablet također posjeduje NFC tehnologiju za komunikaciju s drugim uređajima, skupa sa Google Wallet-om, GPS sustavom, kamerom sa 1,2 megapiksela, te baterijom koja traje oko 8 sati.

Model sa 8 GB memorije očekuje se da će koštati oko 199 dolara, dok će model sa 16 GB koštati oko 249 dolara. Google trenutno uzima predbilježbe, a isporuka kreće unutar sljedeća dva tjedna.

Izdvajamo