IZNUDA

HAKERI KOJI SU NAPALI HBO TRAŽE NOVCE Uz prijeteće pismo s rokom od tri dana za plaćanje, objavljen je i scenarij jedne epizode Igre prijestolja

 Screenshot / YOUTUBE

'Naš zahtjev je jasan tu nema pregovaranja: želim XXXX dolara kako bismo prestali na internet stavljati vaše podatke', stoji u prijetećem pismu koje je haker imena 'G. Smith' poslao na adresu televizijske kuće HBO.

Objavom tog pisma, hakeri koji su krajem srpnja napali HBO napokon su javno rekli što od tvrtke žele, a to je novac, piše BBC.

'HBO troši 12 milijuna dolara na istraživanje tržišta i pet milijuna dolara na oglašavanje sedme sezone Igre prijestolja. Smatrajte nas još jednom investicijom', piše dalje u prijetećem pismu.

Kako bi dokazali da uistinu posjeduju navodno ukradene podatke, hakeri su na internet pustili scenarij do sad neemitirane pete epizode sedme sezone serije Igra prijestolja.

Uz scenarij, na internet su pušteni i dokumenti u vlasništvu tvrtke te videi iz drugih HBO-ovih serija.

Podsjećamo, hakeri tvrde da su od televizijske kuće ukrali 1,5 terabajta podataka, a iz HBO-a kažu da misle da njihov sustav za email nije kompromitiran.

Među dokumentima se prema pisanju Wireda i Associated Pressa nalaze pravni dokumenti, ugovori o zaposlenju i osobni dokumenti glumaca koji glume u Igri prijestolja.

Na kraju pisma na kojem nije istaknut datum kojeg je poslano piše da HBO od trenutka objave pisma ima tri dana da plati neodređenu sumu novaca.

Televizijska je kuća potvrdila da nastavljaju istraživati hakerski napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:37