NOVI SMARTPHONE

Huawei predstavio prvi pametni telefon s dvostrukom Leica kamerom

 Reuters / Huawei
Što se tiče samog mobitela, Huawei P9 dijeli minimalistički dizajnerski kod svojih prethodnika iz flagship serije P.

Treći najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, kineski Huawei, danas je u Londonu predstavio svoj novi flagship uređaj - model P9, koji se ističe time što ima dvije kamere izrađene u suradnji sa slavnom Leicom.

Dvostruka 12-megapikselna kamera s Leicinim lećama koncipirana je tako da postoji RGB kamera specijalizirana za bilježenje boja te monokromatska kamera koja bolje hvata detalje. Dvije kamere na stražnjoj strani uređaja rade istodobno i, prema Huaweiju, superiorne su konkurenciji u uvjetima slabog osvjetljenja, jer propuštaju više svjetla i detalja. Postoje tri Leicina načina snimanja: standardni, žive boje i blage boje, kao i monokromatski načina rada. Tehnologijom “Hybrid Focus” Huawei P9 podržava fokusiranje pomoću tri metode - laser, mjerenje dubine i kontrast – i automatski odabire onu koja omogućuje najbolje rezultate.

Što se tiče samog mobitela, Huawei P9 dijeli minimalistički dizajnerski kod svojih prethodnika iz flagship serije P. Izrađen je od takozvanog 2.5D stakla i aluminija, s rubovima koji su blago zaobljeni. Bezel oko zaslona skoro je nepostojeći, a sa stražnje strane se uz kameru nalazi još i čitač otisaka prstiju. Zaslon je dijagonale 5,2 inča i Full HD rezolucije (1920 X 1080 piksela), a pokreće ga procesor Kirin 955. Riječ je o novom procesoru Huaweijeve izrade, a njegovi prethodnici, posebice Kirin 950, pobrali su brojne komplimente u zadnje vrijeme. Baterija nije izmjenjiva, ali s kapacitetom od 3000 mAh to vjerojatno neće biti problem. Telefon je ujedno vrlo tanak, samo 6,95 milimetara, dolazi s Androidom 6.0 Marshmellow uz Huaweijevo sučelje EMUI 4.1. Inačica sa 64 gigabajta interne memorije (koja ujedno dolazi sa 4 GB RAM-a, za razliku od 3 GB kod verzije sa 32 gigabajta memorije) dolazi u zlatnoj boji (na engleskom se zove Haze Gold).

Huawei je ujedno predstavio i veći model P9 Plus sa 5,5-inčnim ekranom opremljenim tehnologijom “Press Touch” (nešto kao Appleov 3D Touch) i snažnijom baterijom kapaciteta 3400 mAh. Huawei P9 Plus ima i opciju “dual-IC” brzog punjenja, za koji iz tvrtke navode da može omogućiti 6 sati razgovora nakon samo 10 minuta punjenja. Cijene su u skladu s premium klasom kojoj uređaji pripadaju: verzija sa 32 GB interne memorije počinje od 599 eura, dok 64-gigabajtna inačica počinje od 649 eura. P9 Plus sa 64 GB memorije bit će 749 eura.

Osim telefona P9, Huawei je predstavio i kombinaciju pametne narukvice i sata te Bluettoth slučalice - TalkBand B3, izrađenu od nehrđajućeg čelika i stakla Gorilla Glass 3. Uređaj omogućava povezanost s pametnim telefonom, primanje notifikacija te praćenje svih zdravstvenih parametara, a pritiskom na tipku “iskače” iz kućišta i postaje Bluetooth slušalica s mikrofonom. Dolaze u tri klase: Active, Classic i Elite, o čemu ovisi cijena (redom 169, 199 i 249 eura). Uređaj ima PMOLED zaslon razlučivosti 80 X 128 piksela, bateriju kapaciteta 91 mAh, koja nakon 90-minutnog punjenja daje do 6 sati razgovora, do četiri dana “normalne” upotrebe i šest dana povezanosti s Bluetoothom.

Gosti ekskluzivnog događanja u u londonskom Battersea Evolution parku inače su bili predsjednik Uprave BBC Global News Jim Egan, predstavnica kineskog izdanja časopisa Vogue Anita Chang, član Uprave izdavačke kuće Conde Nast Jonathan Newhouse. Predstavljena je i nova reklama za Huawei P9, u kojoj se pojavljuju Superman Henry Cavill, globalni ambasador brenda, i glumica Scarlett Johansson.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:30