POTENCIJALNO OZBILJAN PROBLEM

IGRAČKE KOJE KORISTE BLUETOOTH IMAJU PROBLEMA SA SIGURNOŠĆU S njima se potencijalno može povezati bilo tko kako bi djeci slao poruke

 Profimedia, Alamy

Udruga za zaštitu potrošača Which? pozvala je maloprodajne lance da prestanu prodavati neke popularne igračke jer su imaju "dokazane" sigurnosne probleme, piše BBC.

Među tim su se igračkama našli Furby Connect, robot i-Que, Cloudpets i Toy-fi Teddy.

Udruga Which? je otkrila da se uređaji s igračkama mogu spojiti putem Bluetootha bez potrebe za sigurnosnom provjerom.

Dva proizvođača igračaka su rekla da sigurnost svojih proizvoda shvaćaju vrlo ozbiljno.

Izostanak sigurnosne provjere značio je da bi se, barem u teoriji, bilo koji uređaj koji je dovoljno blizu igrački s njome mogao i spojiti te putem nje slati korisniku poruke.

"Igračke s mogućnošću spajanja postaju sve popularnije, no kako je naša istraga pokazala, svi koji razmišljaju o kupovini takvih igračaka trebaju biti oprezni", rekao je Alex Neill, direktor za kućne proizvode i usluge u udruzi Which?.

Tvrtka Hasbro koja proizvodi igračku Furby Connect putem izjave je rekla da vjeruje da je Which? do ovih rezultata došao u posebnim uvjetima.

"Iznimno velik napor bi se morao uložiti da se naš proizvod rekreira procesom obrnutog inženjerstva te da se ponovno stvori ugradbeni program", rekli su iz Hasbra. "Vjerujemo da smo dizajnirali sigurnu igračku i aplikaciju."

Iz tvrtke Vivid Imagination koja proizvodi igračku I-Que su rekli da im do sada niti jedan korisnik nije prijavio zlonamjerno korištenje njihove igračke, ali su rekli i da će provjeriti tvrdnje udruge Which?.

Proizvođač igračaka Cloudpets i Toy Fi Spiral Toys nije komentirao tvrdnje udruge Which?.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:23