BUDUĆNOST KUPOVINE

IKEA-ina NOVA APLIKACIJA OLAKŠAT ĆE VAM UREĐENJE DOMA Uz pomoć proširene stvarnosti kupci će moći vidjeti kako će namještaj izgledati u njihovom domu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 28.09.2017. u 20:00

 • IKEA

   

  Uređenje doma, bez obzira o količini novina koje unosite, može biti vrlo zahtjevno. Puno ćete mjeriti, zbrajati i oduzimati kako biste onaj genijalni kauč ugurali u sobu u koju će baš dobro pristajati.

  IKEA je odlučila taj proces je odlučila olakšati aplikacijom IKEA Place, piše Gizmodo. Ta će aplikacija ljudi dopustiti da bez puno muke eksperimentiraju s unutrašnjim uređenjem prostora svog doma.

  "IKEA Place olakšava kupovanje namještaja i drugih proizvoda tako što kupcu pokazuje kako će taj namještaj izgledati u njegovom domu", rekao je Michael Valdsgaard, voditelja za digitalne transformacije u Inter IkeaSystems.

   

  Valdsgaard smatra da će proširena i virtualna stvarnost u potpunosti promijeniti maloprodaju na sličan način na koji ju je promijenio i internet.

  "ARKit nam omogućava oblikovanje razvoja proširene stvarnosti kao alata za donošenje odluka u stvarnom životu", dodao je Valdsgaard.

  Aplikacija IKEA Place izgrađena je povrh Appleove nove ARKit tehnologije i IKEA je jedna od prvih tvrtki s namještajem u svijetu koja je koristi.

  IKEA Place aplikacija automatski prilagođava veličinu namještaja na temelju dimenzija vaše sobe, a kupci će moći vidjeti kako će se taj komad namještaja uklopiti u prostor s obzirom na tkaninu u koju je presvučen i kako reagira na svjetlo, kako umjetno tako i prirodno.

  Kada uredite svoju sobu, sliku ili video rješenja možete podijeliti sa svojim prijateljima.

  Više od dvije tisuće IKEA proizvoda bit će dostupno u aplikaciji, a iz IKEA-e kažu da će aplikacija igrati značajnu ulogu u predstavljanju novih proizvoda. Korisnici će prvo moći uređivati svoju dnevnu sobu s kaučevima, naslonjačima, taburei, stolovi za kavu i ormarima te drugim namještajem za pospremanje stvari.

  "Pokretanje aplikacije IKEA je uzbudljiva prekretnica", rekla je Tiffany Buckins, šefica unutarnjeg uređenja u australskom uredu IKEA-e.

  "Razumijemo da tehnologija mijenja način na koji živimo kod kuće, pogotovo u dnevnoj sobi. IKEA uz pomoć aplikacije IKEA Place i inspirativnih rješenja za dnevnu sobu želi stvoriti bolji život za sve."

  IKEA Place dostupna je u Appleovom App Storeu.

  Tagovi

  Izdvajamo