ZAŠTITA NA INTERNETU

INOVATIVNA RJEŠENJA NA PODRUČJU CYBER SIGURNOSTI U američkom veleposlanstvu predstavljen jedan od svjetskih lidera u tom području

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 06.10.2017. u 08:08

 •  

  Pod pokroviteljstvom tvrtke Infosistem d.d. u prostoru Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj održano je predstavljanje američke tvrtke Unisys, jednog od svjetskih lidera u segmentu rješenja iz područja cyber sigurnosti.

  Predstavljanje je počelo pozdravnim govorima veleposlanice SAD-a u Republici Hrvatskoj Juliete Valls Noyes i predsjednika uprave Infosistem d.d. Roberta Mišete. Oboje su pohvalili uspješnu suradnju između Infosistema i njihovog dugogodišnjeg strateškog partnera Unisysa.

  Prezentaciju su održali David Matthews, Unisys Security Industry Director, i Salvatore Sinno, Unisys Chief Security Architect. Tijekom predstavljanja fokus je stavljen na tri segmenta cyber sigurnosti u kojima je Unisys tržišni lider.

  Pokriven je segment prediktivne analitike informacijske sigurnosti, gdje je Unisys za američko ministarstvo domovinske sigurnosti izgradio platformu za prediktivnu analizu sigurnosnih i obavještajnih ugroza koja obrađuje preko 700.000 naprednih prijetnji svaki dan – uključujući 4.500 dark/deep web izvora  i 4 milijuna izvora s društvenih mreža – i osigurava obavještajne informacije u realnom vremenu.

  Predstavljanje je nastavljeno jednim od najpoznatijih produkata Unisysa – rješenjem Stealth, koje je tržišni lider na području brzo rastućeg softverski baziranog pristupa agilnoj IT sigurnosti pod nazivom 'mikro-segmentacija'. Mikro-segmentacija uključuje sprječavanje hakerskih napada prema legacy aplikacijama/sustavima, zaštitu industrijskih kontrolnih sustava i IOT senzora, zaštitu povjerljivih aktivnosti tijekom spajanja i akvizicija tvrtki, zaštitu kritičnih resursa u flat mrežama, kao i proširivanje sigurnosnih pravila na arhitekturu u oblaku – uključujući šifriranje komunikacija u javnom oblaku te zaštitu kritičnih servisa koji se mogu nalaziti na Microsoft Azure platformi ili Amazon Web Service platformi.

  Završni osvrt je stavljen na područje biometrije, u kojem Unisys pruža podršku za 60 nacionalnih sustava digitalnog identiteta (uključujući zaštitu granica SAD-a) te pruža mogućnost višestruke autentifikacije putem otiska prsta, prepoznavanja karakteristika lica, prepoznavanja šarenice oka, prepoznavanja glasa i načina korištenja tipkovnice mobitela.

  Predstavljena rješenja iz područja cyber sigurnosti pridonose uskladi sa GDPR regulativom i NIS direktivom, te jednostavnijoj i brzoj prilagodbi sa zahtjevima regulatornih tijela unutar kratkog perioda koji je preostao do početka primjene.

  Organizatori posebno zahvaljuju na sudjelovanju direktorici Ostendo Consultinga i članici Upravnog odbora najveće svjetske organizacije za informacijsku sigurnost (ISC), gospođi Biljani Cerin, koja je istaknuti stručnjak na području usklađivanja sa zahtjevima GDPR regulative i koja se tijekom predstavljanja osvrnula na sve bitne izazove koje regulativa postavlja pred nas u periodu prilagodbe do svibnja 2018. godine, unutar kojeg se očekuje i prilagodba NIS direktivi. Sudionici održanog predstavljanja bili su predstavnici državnih tijela Republike Hrvatske i državnih poduzeća.

  Izdvajamo