'NIJE OVO TINDER'

INSTAGRAM VELIKOM PROMJENOM NAČINA RADA IZAZVAO BIJES KORISNIKA Pokrenuli su pravi revolt, morao je reagirati šef kompanije: 'Žao mi je'

 Dado Ruvic / REUTERS
 

Društvena mreža Instagram u četvrtak je greškom određenom broju korisnika promijenila način prikazivanja objava korisnika. Naime, umjesto tradicionalnog pregledavanja objava pomicanjem prsta od gore prema dolje, korisnici su objave mogli pregledavati pomicanjem prsta lijevo i desno.

Neki su korisnici promjenu uočili već oko 7:30 sati te su se vrlo brzo dali u raspravu oko toga je li ovaj potez društvene mreže u vlasništvu Facebooka zaista pogreška ili je možda riječ o "pogrešci". "Imam novo Instagramovo sučelje s horizontalnim pregledavanjem objava. Siguran sam da na ovo nitko neće negativno reagirati. Čini mi se da je možda riječ o pokušaju da se smanji bezumno vertikalno pregledavanje objava", napisao je novinar Alex Heath na Twitteru.

Nakon nešto više od 30 minuta javio mu se čelni čovjek Instagrama Adam Mosseri. "Žao mi je zbog toga. Ovo je trebao biti mali test, ali smo ga očito neplanirano proširili", rekao je.

Trideset minuta nakon Mosserijevog javljanja Heathu Instagram je na svom Twitter profilu objavio da je greška korigirana te da se ispričavaju zbog konfuzije.

Prema pisanju BBC-ja, Heathova se sarkastična tvrdnja da na ovu promjenu na Instagramu nitko neće negativno reagirati obistinila. Korisnici su pohrlili na Twitter popljuvati odluku Instagrama, a neki su čak pozvali suosnivače Kevina Systroma i Mikea Kriegera, koji su tvrtku u međuvremenu napustili, da se vrate. "Ovo je uvjerljivo najgore ažuriranje Instagrama u povijesti", ustvrdila je korisnica Elise Michelle. "Je li Instagram izgubio svoj um? Neću "svajpati" objave kao da sam na Tinder", napisao je korisnik Twittera rush. Korisnik Keyan objavio je sliku zaslona na kojoj se može vidjeti kako planira, odnosno briše Instagram aplikaciju sa svog mobitela.

TechCrunch je pridružio osudama Instagramove pogreške te podsjetio da je vjerojatno ipak riječ o "pogrešci" jer se o promjeni načina navigacije po Instagramu počelo šuškati još u listopadu ove godine kada su se pojavile prve indikacije da Instagram razmišlja o napuštanju vertikalnog pregledavanja objava u korist horizontalnog kakvo se služi za pregledavanje Instagram Storyja, odnosno Priča.

Tada je plasirana teza da se sučelje mijenja kako bi se korisnike potaknulo da još više vremena provode u aplikaciji jer bi se istraživanju novog sadržaja dala taktilnija dimenzija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:22