MILIJARDER PRIZNAO GREŠKU

'ISPRIČAVAM SE ZA CONTROL-ALT-DELETE' Billu Gatesu je danas žao što je zakomplicirao prijavu na računalo: 'Trebala je biti samo jedna tipka, ali...'

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 23.09.2017. u 11:54

 • Elizabeth Shafiroff / REUTERS

  Bill Gates

  Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, suosnivač Microsofta Bill Gates, ispričao se što nije smislio jednostavniji način za prijavu na računalo.

  Milijarder je u srijedu priznao da je kombinacija Control-Alt-Delete za prijavu na računalo s operativnim sustavom Windows prekomplicirana i nespretna, piše CNN.

  - Kad bih mogao nešto promijeniti, onda bih tu kombinaciju zamijenio jednom tipkom - rekao je Gates u srijedu na panelu na poslovnom forumu u New Yorku. Sličnu je stvar ustvrdio već prije četiri godine kad je optužio IBM za taj problem.

  - Imali bismo samo jednu tipku, ali čovjek koji je radio dizajn tipkovnice za IBM nije htio ni čuti za tu opciju - rekao je tada Gates na Harvardu.

  Primjerice, korisnici Appleovih računala za logiranje koriste samo jednu tipku umjesto tri, a kombinacija Control-Alt-Delete također se koristi za rješavanje problema kod ‘smrzavanja’ računala.

  Izdvajamo