VIRALNA SENZACIJA

JAPANAC YUSAKU MAEZAWA SRUŠIO REKORD ZA NAJVIŠE RETWEETOVA U POVIJESTI Objavio je da će 100 osoba koje ga retweetaju nagraditi s po milijun jena

Yusaku Maezawa
 Kim Kyung-Hoon / REUTERS
 

Japanski milijarder Yusaku Maezawa (43), osnivač, vlasnik i direktor najveće japanske online trgovine odjećom Zozotown, upisao se u knjige rekorda kao vlasnik objave na Twitteru koja je u 13-godišnjoj povijest te društvene mreže najviše puta ponovno objavljena ("retweetana"), piše The Guardian.

Maezawa je 5. siječnja na Twitteru napisao da je Zozotown zabilježio impresivne prihode te da će to proslaviti tako što će 100 ljudi koji taj tweet retweetaju nagraditi s milijun jena (60.085 kuna) u gotovini, odnosno da će ukupno podijeliti 100 milijuna jena (6.008.513 kuna).

Maezawin je tweet do 7. siječnja u 10 sati po hrvatskom vremenu retweetan više od 4,4 milijuna puta. Krajem prošlog tjedna japanski je milijarder imao oko 500 tisuća pratitelja na Twitteru. Zahvaljujući obećanju da će unosno nagraditi one koji ponovno objave njegov tweet danas ga prati 4,9 milijuna ljudi.

Prethodni vlasnik rekorda za objavu na Twitteru koja je najviše puta retweetana bio je američki tinejdžer Carter Wilkerson koji je 2017. godine pokušao doći do besplatnih pilećih medaljona. On je pak rekord preoteo američkoj televizijskoj voditeljici i komičarki Ellen DeGeneres i njezinom selfieju s brojnim glumcima s dodjele nagrada Oscara 2014. godine.

Časopis Forbes piše da je Maezawa je "težak" otprilike tri milijarde dolara, što ga čini 18. najbogatijom osobom u Japanu. Milijarder je prošle godine u rujnu postao prva osoba koja će raketom Big Falcon Elona Muska turistički obići Mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:29