THE FRAME

JEDAN OD NAJZANIMLJIVIJIH TELEVIZORA NA TRŽIŠTU Samsung u Zagrebu predstavio televizor koji postaje okvir za umjetničko djelo dok je ugašen

Samsung The Frame
 Ilija Matanović / Hanza media
 

Samsung je u zagrebačkoj Oris kući arhitekture predstavio jedan od svojih najzanimljijviih televizora na tržištu: The Frame, uređaj koji se zahvaljujući svom drvenom okviru može, kada je ugašen, pretvarati da je umjetnička slika.

Ilija Matanović / Hanza media
Samsung The Frame

Naime, The Frame (oodnosno, okvir) može na svom QLED panelu rotirati više od 1200 umjetničkih djela, a na prvi pogled će doista samo rijetki uspjeti raspoznati da se radi o televizoru. Osim što ima posebnu vrstu nosača zbog kojeg je skoro potpuno prislonjen uz zid, kabel koji spaja televizor s vanjskim svijetom i drugim uređajima također je napravljen tako da se uklopi u interijer i postane praktički nevidljiv. Samsung taj kabel zove One Invisible Connection. The Frame dolazi s četiri različite vrste okvira, a zbog senzora pokreta automatski će se početi prikazivati slike kada mu se netko približi i isključiti se kada detektira da nema nikoga u blizini. Kada prikazuje slike (a to mogu biti i korisnikove fotografije s pametnog telefona) troši 30 posto manje struje nego kada funkcionira kao regularni televizor.

Ilija Matanović / Hanza media
Samsung The Frame

Sadržajem je moguće upravljati putem daljinskog upravljača ili mobilnog uređaja, a The Frame podržava i Samsungova glasovnog pomoćnika Bixby (koji trenutno razumije samo najveće svjetske jezike, poput engleskog, mandarinskog, španjolskog, njemačkog, korejskog...). The Frame inače dolazi sa zaslonima dijagonale 43, 49, 55 i 65 inča, a cijene se kreću od 8699 kuna za najmanji do 14.999 kuna za najveći model.

“Tijekom 50 godina postojanja, Samsung je lansirao brojne proizvode koji su pomaknuli granicu inovativnosti na području potrošačke elektronike. Iako svi imaju različite potrebe i prioritete, uvijek smo uspjeli iznenaditi korisnike i pružiti im jedinstvene uređaje koji se mogu koristiti više i bolje. Sa sigurnošću i zadovoljstvom mogu reći da su televizori s QLED tehnologijom među 10 naših uređaja koji su obogatili život korisnika. Među njima je i The Frame”, rekao je na predstavljanju Matthew Jinkyu Jeon, predsjednik Samsung Electronics Adriatic.

Ilija Matanović / Hanza media
Matthew Jinkyu Jeon, predsjednik Samsung Electronics Adriatic

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:21