CIJENA - 519 EURA

JOŠ JEDAN NOVITET NA TRŽIŠTU PAMETNIH TELEFONA Kineski OnePlus 6 aluminijsko kućište zamijenio je kombinacijom stakla i metala, a dolazi u tri boje

OnePlus 6
 

Već tradicionalno poznat kao “ubojica flagshipa”, najnoviji pametni telefon kineske tvrtke OnePlus, nazvan jednostavno OnePlus 6, od utorka će se moći kupiti u Hrvatskoj izravno s njihove stranice oneplus.com po cijeni od 519 eura.

Riječ je o prvom OnePlusovu modelu izrađenom u kombinaciji stakla i metala, jer su se dosad držali aluminijskih kućišta. Stražnji panel sada je napravljen od stakla, i to Corning Gorilla Glassa 5, koje je blago zaobljeno na rubovima.

OnePlus 6

OnePlus 6

Postoje tri boje - sjajno crna (Mirror Black), mat crna (Midnight Black) te bijela (Silk White). Sjajno crni telefon pod staklom ima tanki film zbog kojeg se svjetlo presijava po panelu, a mat crni na sebi ima tisuće mikrorupica koje mu daju jedinstvenu teksturu.

Kao i većina suvremenih Androida, i OnePlus 6 ima usjek u zaslon na gornjem dijelu, notorni “notch” koji je popularizirao Apple s iPhoneom X. Osim toga, zaslon ima dijagonalu od 6,28 inča, izrađen je u AMOLED tehnologiji i izduljen je na omjer stranica od 19:9.

Najstaknutija značajka OnePlusovih telefona od početka je bila njihova sumanuta brzina, praktički bez konkurencije u svijetu Androida. Prema prvim dojmovima, čini se kako su zadržali tu filozofiju. Pogoni ga sistemski čip Snapdragon 845, ojačan sa 6 gigabajta RAM-a (ili 8 u snažnijim varijantama). Taj Qualcommov čip trebao bi biti 30 posto snažniji i 10 posto energetski učinkovitiji od prethodnog modela, a uparen je s grafičkim procesorom Adreno 630, koji je također 30 posto brži od prethodnika.

I OnePlus 6 dobio je nove geste za navigaciju kroz sučelje: umjesto standardne tri virtualne tipke za kretanje kroz Android, sada su tu geste (nalik onima s iPhonea X). Povlačenje prstom od dna po sredini ekrana znači odlazak na početni zaslon, povlačenje prstom od dna s lijeve ili desne strane je komanda “natrag”, a povlačenje prstom od dna i zadržavanje pritiska priziva multitasking prozore (upravo kao na iPhoneu X). Postoje i druge geste, kao dvostruko tapkanje po ekranu za njegovo buđenje, iscrtavanje slova za prizivanje komandi, poput reprodukcije glazbe, otvaranja kamere i slično.

OnePlus 6

OnePlus 6

Kamera je dvostruka, sa senzorima od 16 i 20 megapiksela. Glavna kamera ima otvor blende od f/1.7, 19 posto veći senzor nego model 5T i ima optičku stabilizaciju. Kamera je opremljena opcijom Andvanced HDR, što je poboljšani algoritam za dinamički raspon koji bolje izvlači sjene i pojačava osvjetljenje.

Portretni način s bokeh efektom bit će dostupan i na glavnoj i na prednjoj kameri. Već tradicionalno, na Android 8.0 nalijepljen je OnePlusov operativni sustav OxygenOS, a telefon dolazi s jednom od najbržih tehnologija brzog punjenja, Dash Charge. Polusatno punjenje baterije od 3300 mAh trebalo bi davati dovoljno energije za cijeli dan, a OnePlus obećava da brzo punjenje neće izazivati nimalo pregrijavanja. Telefon će dolaziti u memorijskim opcijama od 64, 128 i 256 gigabajta, o čemu će ovisiti i cijena.

Osnovni će model dolaziti u konfiguraciji 4/64 GB i koštati spomenutih 519 eura, dok će za model s 8 GB RAM-a i 128 GB memorije trebati izdvojiti 569 eura, a s 256 GB memorije 619 eura.

OnePlus 6

OnePlus 6

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:13