MUČKA PODVALA

LAŽNU VERZIJU APLIKACIJE WHATSAPP PREUZELO VIŠE OD MILIJUN LJUDI Vješti su prevaranti zahvaljujući ključnom detalju uspjeli nasamariti mnoge korisnike

 Dado Ruvic / REUTERS

Lažna verzija aplikacije za razmjenu poruka WhatsApp preuzeta je više od milijun puta iz Googleove Play trgovine prije nego što je uklonjena, piše BBC.

Aplikacija imena "Update WhatsApp Messenger" prevarila je mnoge korisnike jer je ispod njezinog imena naočigled pisalo da ju je razvila tvrtka Whats App Inc.

Reddit korisnici koji raspravljaju o svim pitanjima vezanima za operativni sustav Android uočili su međutim da je razmak između riječi "App" i "Inc." stvoren zahvaljujući specijalnom znaku.

Prevaranti su zbog te činjenice očigledno uspjeli nasamariti ljude koji su vjerojatno mislili da preuzimaju najnoviju verziju popularne aplikacije koju koristi približno 1,3 milijarde ljudi.

Oni koju su na svoje mobitele već instalirali pravu WhatsApp aplikaciju zbog ovog pokušaja prevare nisu imali nikakvih problema.

Google periodički kontrolira aplikacije koje se nude u njegovoj Play trgovini kako korisnici ne bi slučajno nasjeli na prevaru. Tako su na primjer 2015. godine morali blokirati distribuciju programa koji je pod krinkom aplikacije za nadgledanje rada baterije slao skupe SMS poruke drugim korisnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:02