KAKVA PROMOCIJA

NAJUGLEDNIJI POSLOVNI LIST NAHVALIO HRVATSKI SUPERAUTO Rimčev Concept_One stavili uz bok Porschea i Aston Martina: 'Spremite se za električni šok'

 Ivan Lacković, Mate Rimac / HANZA MEDIA, FACEBOOK
 

Američke dnevne novine The Wall Street Journal proteklog su vikenda u tekstu o superbrzim električnim autombilima naslovljenom 'Električni šok' spomenuli i Concept_One Rimac automobila.

'Uzimajući u obzir da proizvođači luksuznih automobila - od Porschea do Astona Martina - pripremaju na tržište staviti sportske aute na električni pogon, ekološka će vožnja uskoro biti i iznenađujuće brza', stoji u podnaslovu ispod kojeg je fotografija automobila Concept_One.

Novine navode da Concept_One zahvaljujući 1,224 konjske snage može razviti brzinu od 354 km/h te dodaju da ih je do sada proizvedeno osam, a da je jednog nedavno razbio Richard Hammond. Pohvalili su i futuristički dizajn koji inspiraciju dijelom vuče iz kravate.

'Rimčeve baterije uz pomoć tekućeg hlađenja mogu generirati jedan megawatt snage tijekom ubrzanja', stoji odmah pored fotografije.

Izlaskom Concept_Onea u The Wall Street Journalu pohvalio se i sam Mate Rimac na svojem Facebook profilu.

Podsjećamo, Rimac automobili su jedan od prototipova Concept_Onea ustupili voditelju Amazonove automobilističke serije The Grand Tour Richardu Hammondu. Hammond je tijekom lipanjske vožnje u Concept_Oneu u Švicarskoj doživio prometnu nesreću u kojoj je automobil u potpunosti uništen.

'Potreban nam je novi vokabular za opisivanje fizičkog inteziteta koji posjeduju automobili budućnosti kakav je i Concept_one', rekao je Hammond u intervjuu nakon nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:02