TEHNOLOGIJA

NEOBIČAN KLJUČNI DOKAZ: Podaci iz Appleovog sata otkrili su ubojicu! Da nije precizno zabilježio sve podatke, možda bi se izvukao...

Myrna Nilsson (desno)
 Myrna Nilsson, Issei Kato / FACEBOOK, REUTERS

U rujnu 2017. godine Myrna Nilsson pronađena je mrtva u praonici rublja u svom stanu. Prema pisanju ABC Newsa, njezina snaha Caroline Dela Rose Nilsson rekla je policiji da je skupina muškaraca upala u kuću njezine svekrve i napala je. Caroline je dodala da su je napadači vezali i ušutkali te da nije vidjela napad na svekrvu.

To je međutim bila čista laž.

Kako piše News.com.au, tužiteljica Carmen Matteo prošlog je tjedna na sudu ustvrdila da je Caroline ubila svoju svekrvu te da bi trebala biti optužena za ubojstvo i stavljena u pritvor bez mogućnosti izlaska uz jamčevinu.

Naime, kako kaže Matteo, forenzičar je proučio podatke koje je o Myrni Nilsson zabilježio njezin Apple Watch te je zaključio da napadnuta i ubijena unutar sedam minuta. Sat je pokazao da je Nilsson bila iznimno aktivna te da je nakon toga prestala. Ubrzo nakon perioda mirovanja srce joj je prestalo kucati.

"Tužiteljstvo je temeljem informacija o energetskim razinama, kretanju i bilu zaključila da je pokojna napadnuta oko 18:38 te da je zasigurno umrla u 18:45", rekla je Matteo na sudu.

Caroline je prethodno posvjedočila da se njezina svekrva s napadačima svađala otprilike 20 minuta te da su je oni nakon toga svezali. Nije joj u prilog otišla ni činjenica da je Caroline sa svog mobitela prvo u 19:02 poslala poruku mužu te da je kasnije u 19:13 kupovala na eBay.

Sud se složio s Matteo te je Carolini Dela Rose Nilsson odredio pritvor bez mogućnosti izlaska uz jamčevinu. Caroline će se na sudu ponovno pojaviti 13. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:42