NEOBIČAN ZADATAK ZA ZAPOSLENIKE

NOVA KNJIGA O FACEBOOKU OTKRILA BIZARAN DETALJ O MARKU ZUCKERBERGU 'Čak i da je istina, vjerujem da bi svatko tko nosi sive majice suosjećao'

Mark Zuckerberg
 Amy Osborne / AFP
 

Korisnici na društvenim mrežama zbijaju šale na račun šefa društvene mreže Facebook Marka Zuckerberga jer navodno od svojih zaposlenika traži da mu sušilom za kosu suše pazuhe prije javih nastupa, piše BBC.

Ta se tvrdnja, naime, pojavila u knjizi Stevena Levyja "Facebook: Priča iznutra" koja na tržište treba izaći 25. veljače ove godine, a prvi ju je prenio Bloomberg. Zuckerberg se navodno znoji kada je nervozan pa onda zamoli člana komunikacijskog tima da mu posuši fleke ispod pazuha.

Glasnogovornica Facebooka Liz Bourgeois već je dovela u pitanje istinitost ove crtice iz knjige. "Sumnjam da je to istina, a i da je, to bi zasigurno zatražio član komunikacijskog tima. Siguran sam da bi svatko tko nosi sive majice kratkih rukava suosjećao", rekla je.

Opis situacije u kojoj osoblje Facebooka šefu tog tehnološkog giganta pomaže sakriti fleke od znoja odmah je postao predmet šala na društvenim mrežama, a u zbijanje istih uključio se i čelnik Twittera Jack Dorsey.

Dorsey je napisao da on od svog osoblja nikada nije tražio da mu suše pazuhe, ali da bi bio spreman to napraviti za svoj komunikacijski tim.

Levy, urednik u časopisu Wired, Facebook prati već godinama, a navodno je dobio uvid u Zuckerbergov osobni dnevnik iz 2006. godine. Knjiga "Facebook: Priča iznutra" sadržava i intervjue s bivšim i sadašnjim djelatnicima Facebooka.

Levy u knjizi piše da je glavna operativka Facebooka Sheryl Sandberg opsjednuta svojim imidžem te navodno sadržava priče o tome kako Sandberg u intervjuima hini nervozu kako bi dobila lakša pitanja.

"Što se tiče njezine nervoze prije velikih intervjua, to nema ništa lažno", rekla je Bourgeois.

Kasnije je dodala i sljedeće: "Mogu se prisjetiti dvije instance u posljednje tri godine kada je novinaru koji ju je intervjuirao rekla da je nervozna i oba je puta pričala o smrti supruga (Davida Goldberga)."

Goldberg je preminuo 2015. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:45