GOOGLE COACH

Novi Googleov fitness asistent unaprijeđen umjetnom inteligencijom

 

Ako pričamo o pametnim satovima, izgledno je da Appleov pametni sat trenutačno nema pravu konkurenciju na tržištu, no najnoviji tračevi iz tehnološkog svijeta govore da bi se to uskoro moglo promijeniti.

Iako za sada nema mnogo potvrđenih informacija i sve je na razini trača, novi Androidov sustav za pametne satove trebao bi se zvati Google Coach, a radi se, zapravo, o unaprijeđenoj verziji njihove aplikacije Google Fit, koja nije polučila znatan uspjeh spram konkurencije.

Novi softver

Naime, čini se da Google Fit, aplikacija koja prati zdravlje korisnika Android sustava, ne radi najbolje na Googleovu operativnom sustavu Wear OS, implementiranom u njihovim pametnim satovima koji prate korisnikovo zdravlje i aktivnosti, pa su počele kružiti priče da u toj kompaniji rade na još boljem “fitness asistentu” koji će ovaj put, navodno, doći i s umjetnom inteligencijom u svojem softveru. Iz Googlea su već izbacili nekolicinu proizvoda s tehnologijom umjetne inteligencije, a izgleda da su se odlučili dodatno posvetiti fitnessu i zdravlju.

prikazuje napredak U magazinu Android Police, koji prati sve vezano uz Android sustave, pišu da će se ta unaprijeđena verzija aplikacije Google Fit zvati Google Coach, a cilj je kompanije preusmjeriti snagu svoje umjetne inteligencije i prateće tehnologije na individualnoga korisnika.

Primjerice, Google Coach će moći obraditi vaše podatke o fitness treningu te će vam s obzirom na njih sugerirati trebate li, primjerice, više trčati na traci ili možda voziti bicikl. Također, Google Coach će moći pratiti vaše podatke i u duljem razdoblju te prikazati vaš napredak tijekom nekoliko tjedana treninga.

Na spomenutom blogu posvećenom Androidu pišu i da će Google Coach biti namijenjen prije svega korisnicima Wear OS pametnih satova, no također navode da bi mogao biti implementiran na dugoočekivani, rebrendirani Wear OS pametni sat, Google Pixel Watch, kao i na obične mobilne telefone, ali u nešto limitiranijem izdanju.

Razgovara s korisnikom

Izvor koji je razgovarao s blogerima magazina Android Police kazao je da novi pametni sat neće biti okrenut isključivo aktivnostima, nego će moći korisniku pomagati i s nutricionističkim savjetima. Primjerice, sugerirat će mu recepte i hranu, a moći će posložiti i način prehrane za dulja razdoblja.

Ako se korisnik zatekne u restoranu noseći Googleov novi sat na ruci, koji poznaje korisnikove prehrambene navike, on će mu sugerirati što jesti dok je ondje, bez da korisnik uopće pogleda meni. To bi moglo biti itekako korisno ljudima koji se moraju posebno hraniti zbog dijete i zdravlja.

Također, spekulira se da vas sat neće o svemu obavještavati notifikacijama, nego direktnim obraćanjem u konverzacijskoj inačici računalne asistencije.

Izgleda da bi korisnik u tom slučaju, ako želi najviše od aplikacije, morao doista aktivno koristiti Google Coach.

To možda zvuči kao gnjavaža, ali beneficije umjetne inteligencije u tehnologiji mogle bi korisniku ponuditi jedan servis koji zaokružuje najbolje iz fitness i gastro aplikacija koje su trenutačno dostupne na tržištu. O tome kada novi Androidov sat izlazi na tržište još nema govora, pa je teško pretpostaviti kad će se Google Coach moći aktivirati i u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:56