ONLINE PLAĆANJE

Od sljedeće godine konačno ćemo moći primati novac putem PayPala?

 Biljana Gaurina
PayPal je iznimno popularan način plaćanja u cijelom svijetu, no Hrvati ne mogu primati novac putem tog servisa. Na eBayju samo kupuju.

PayPal, u vlasništvu Ebay-a, jedan je od najpopularnijih načina plaćanja na internetu, a Hrvatima je omogućeno da putem tog servisa šalju novac, no zaprimanje istog nije moguće. Razlog tome je komplicirano zakonsko ograničenje koje prestaje vrijediti 1. siječnja 2011. godine, čime se automatski otvara mogućnost uvođenja i naplate za naše građane.

Kako javlja web stranica Urota010.com, čiju prepisku s HNB-om možete pročitati online u cijelosti, ukidaju se zakonska ograničenja koja su spriječavala hrvatske državljane da primaju novac putem virtualnog novčanika PayPala, koje je glavno sredstvo plaćanja na najvećeoj online trgovibi eBay.com, ali i na svim svjetskim online trgovinama. Za otvaranje PayPal računa potrebno je imati važeću kreditnu karticu, čiji broj unosite samo jednom te ju Paypal zapamti. Taj vas servis i štiti od mogućih prijevara na eBayju, odnosno oštećenim kupcima vraća uplaćeni novac.

Međutim, poslovni korisici na Internetu se znaju žaliti na poslovanje s Paypalom, a mi vam preporučujemo da pročitati tekst "M oje poslovno iskustvo s PayPalom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:36