TKO JE ZUCKERBERG?

Osnivač Facebooka djevojku je upoznao čekajući u redu za WC, a za prve korisnike je mislio da su glupi

Što je doznao novinar doznao iz niza intervjua s Zuckenbergovom djevojkom, investitorom Jimom Breyerom, rivalom Tylerom Winklevossom, i na kraju, Zuckenbergom osobno.

Novinar Huffington posta je posebno za New Yorker napravio analizu osnivača Marka Zuckerberga, i to u čak 6000 riječi. Što je doznao Vargas iz niza intervjua s Zuckenbergovom djevojkom Priscilla Chan, investitorom Jimom Breyerom, rivalom Tylerom Winklevossom, i na kraju, Zuckenbergom osobno.

Prema Facebook profilu Marka Zuckerberga, osnivač ove društvene mreže ima tri sestre (Randi, Donna i Arielle), s kojim je "frend". Također je "frend" sa svojim roditeljima,Karen i Edwardom. Završio je srednju školu Phillips Exeter Academy i upisao Harvard. Obožava komičara Andyja Samberga, a fan je i glazbenika poput Shakire ili Green Dayja. Kao svoje interese navodi "minimalizam", "revolucije" i "gušenje želje". Ima dvadeset i šest godina.

Zuckerbergovi facebook prijatelji imaju pristup njegovo e-mail adresi i broju telefona. Mogu pregledavati fotoalbume, poput onog naziva “The Great Goat Roast of 2009,” koji prikazuje fotografije jednog tuluma u njegovom dvorištu. Od kraja kolovova, prijatelji mogu pratiti kretanje Zuckenbrga putem nove značajke "places", koja dozvoljava korisnicima da u bilo koje vrijeme označe gdje se nalaze. Znamo da je 29. kolovoza bio u njujorškom hotelu Ace , da se isti dan vratio u sjedište facebooka u Palo Altu te da je sljedeći dan s djevojkom večerao u restoranu Taqueria La Bamba,u Mountain Viewu.

Izgleda kao da osnivač Facebooka dijeli previše informacija s drugima, no upravo je u tome caka. Njegov poslovni model ovisi o tome da ljudi dijele što je više podataka o sebi moguće, te se oglašivači prema tome mogu bolje targetirati.

Sve to piše u članku Antonija Vargasa, u kojem možete pročitati što je Zuck (nadimak za prijatelje) mislio o svojim harvardskim kolegama koji su bili prvi "kunići" za Facebook, poslovnoj ponudi Yahooa ili pak privatnosti na mreži koju je stvorio. Ima mnogo zanimljivih detalja iz privatnog života, a mi vam prenosimo zanimljive dijelove:

Kako je upoznao sadašnju djevojku:

Pridružio sežidovskom bratstvu Alpha Epsilon Pi i na tulumu u petak, Zuckerberg je upoznao sadašnju djevojku djevojku Priscillu Chan, Amerikanku iz Bostona kineskog podrijetla. Započeli su razgovor čekajući u redu za W. "Izgledao je pomalo kao nerd," rekla je Chan za njega, "Imao je naočale sa staklima u obliku pivske boce. Našalio se rekavši nešto što je imalo veze s C++ programom. "

O bojama na Facebooku:

Zuckerbergu boje ne znače previše. prije nekoliko godina je bio na testu za raspoznavanje boja i doznao da ne vidi razliku između crvene i zelene boje. Dominantna boja Facebooka je placa, jer, kako je rekao "plava je najbogatija boja za mene - vidim sve nijanse plave."

Što misli o filmu " The Social Network"

Zuckerberg kaže da su mnogi detalji u filmu "jednostavno pogrešni" te je dodao kako on" zna pravu priču."

28. listopada film stiže u hrvatska kina.

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:47