NEZGODNO

OTKRIVENA RUPA U WHATSAPPU O KOJOJ KORISNICI NISU OBAVIJEŠTENI Ovo je situacija u kojoj brisanje poslane poruke ne funkcionira

 Dado Ruvic / REUTERS

Aplikacija za razmjenu poruka WhatsApp uvela je krajem prošle godine mogućnost brisanja poslanih poruka, međutim čini se da ta opcija ne radi u svim situacijama, piše The Next Web.

Testovi koje je proveo portal otkrili su da se u slučaju 'citiranja', odnosno direktnog odgovora na pojedinu poruku originalna poruka sačuva. Poruka ostaje zabilježena čak i ako je pošiljatelj unutar maksimalnog roka za brisanje unutar aplikacije od sedam minuta obriše.

Citiranjem se poruke mogu sačuvati i u grupnim razgovorima i onima koji se vode jedan na jedan. WhatsApp u svojim uputama za brisanje poruka ovu funkcionalnost ne spominje, a The Next Web u trenutku objave članka nije dobio pojašnjenje zašto se citiranjem zaobilazi mogućnost brisanja poruka.

Ovo otkriće dolazi nakon spoznaje da se obrisane poruke mogu povratiti putem zapisa obavijesti. Španjolski blog AndroidJefe prvi je uočio ovu grešku u sustavu, a britanski The Independent je potvrdio njihovo otkriće vlastitim testovima.

U svakom slučaju, budite iznimno pažljivi prilikom slanja poruka putem WhatsAppa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:56