PRVACI EUROPE

ROBOCUP JUNIOR Mladi hrvatski robotičari osvojili dva europska zlata na natjecanju u Italiji

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 02.06.2018. u 16:12

 • HROBOS

  Hrvatski robotički savez (HROBOS) je na natjecanje Robocup Junior, održano proteklog tjedna u talijanskom Montesilvanu, prijavio ukupno četiri ekipe u četiri različite kategorije (od ukupno 16 kategorija), a dvije su se ekipe vratile u Hrvatsku kao prvaci Europe.

  Zlatnu medalju i posebnu nagradu za najbolji dizajn robota osvojili su Borut Patčev i Domagoj Antičić s mentorom Ivicom Kolarićem, a zlatnu medalju u kategoriji 'Rescue Maze' Juraj Kolarić i Jakov Terstenjak.

  Antonio Dijanić i Vanja Radovanović osvojili su četvrto mjesto i posebnu nagrada za najbolji plakat u kategoriiji 'Rescue Line U19', posebna nagrada za najbolju tehničku prezentaciju u kategoriji 'Rescue Simulation' pripala je ekipi ZTK SMŽ (Filip Beleta, Bruno Pernar, Dora Lendvaj, Luka Kosak).

  RoboCup je jedno od najpoznatijih i najdugovječnijih svjetskih natjecanja u robotici, a u mlađim se dobnim kategorijama (RoboCup Junior) održava od 1998. godine. Ove godine po prvi put je u svojoj povijesti organiziran kao prvenstvo europskog kontinenta, napominju u HROBOS-u.

  Za većinu malih robgotičara iz Hrvatske ovo je bilo prvo veliko natjecanje, pa tim više zadivljuje njihov rezultat u nadmetanju s puno iskusnijim vršnjacima iz cijele Europe.

  Svjetsko natjecanje RoboCup održati će se za dva tjedna u Montrealu u Kanadi, gdje će Hrvatski robotički savez nastupiti sa sedam ekipa u sedam kategorija.

  Izdvajamo