NOVI MODELI

Samsung izbacio Galaxy A3, A5 i A7

Ugradili smo značajke koje potrošači vole, ali smo pazili da ne ugrozimo stil, tvrde u kompaniji

Samsung je na tržište lansirao tri nova pametna telefona - Galaxy A3, Galaxy A5 i Galaxy A7, piše portal Ndtv. Na predstavljanju novih mobitela južnokorejska je kompanija istaknula da nove perjanice imaju poboljšanu kameru u odnosu na prijašnje modele, funkcionalniju u uvjetima slabe rasvjete, a usto jednostavniju za upotrebu, pa će korisnicima snimanje selfieja i stavljanje filtera biti znatno lakše.

Galaxy A otporan je na prašinu i vodu, a sva tri modela imaju metalni okvir i 3D staklenu stražnju stranu, te su dostupni u bojama Black Sky, Gold Sand, Blue Mist i Peach Cloud.

Serija

- Našim potrošačima uvijek nastojimo pružiti najnaprednije proizvode na tržištu. U najnoviju seriju Galaxy A ugradili smo značajke koje potrošači vole, za bolje performanse, a da ne ugrozimo stil mobitela - rekao je na predstavljanju novih modela Dong-Jin Koh, predsjednik sektora mobilnih komunikacija Samsunga.

Novi smartphonei, za razliku od prethodnih, podržavaju mikro SD memorijsku karticu od 256 GB, imaju skener otiska prsta na tipki Home, mogućnost brzog punjenja i USB Type C port. Mobitele pokreće operativni sustav Android 6.0.1 Marshmallow, podržavaju mrežu 4G LTE te imaju Super Amoled zaslon.

Uskoro s8

A3, najmanji od tri nova Galaxyja, ima 4,7-inčni zaslon rezolucije 720x1280 piksela i kameru od 13 megapiksela te može pohraniti 16 GB podataka. A5 ima 5,2-inčni zaslon sa 1080x1920 piksela, kameru od 16 megapiksela, a pokreće ga osmojezgreni procesor brzine 1,9 GHz. Najveći od novih Galaxyja, A7, ima zaslon od 5,7 inča i može pohraniti 32 GB podataka.

Samsung nije najavio po kojim će cijenama prodavati nove modele, ali očekuje se da one neće odstupati od cijena onih iz prethodne generacije. Kasnije tijekom ove godine kompanija namjerava lansirati novi S8, napredniji model Galaxyja iz najprodavanije serije S.

U siječnju rezultati istrage o uzrocima

Samsung će ovaj mjesec objaviti rezultate istrage o uzroku zapaljenja pametnih telefona Galaxy Note 7, objavio je Reuters. Južnokorejska tvrtka još od listopada, kako je i priopćila, istražuje sve potencijalne probleme, od tehničkih karakterisitka do same upotrebe mobitela, sugerirajući da je za jedan od najskupljih sigurnosnih propusta u povijesti tehnoloških kompanija možda kriva i kombinacija različitih uzroka. Najveći svjetski proizvođač smartphonea najavio je da tijekom tri kvartala nakon listopadske odluke o potpunom prestanku prodaje Galaxyja Note 7 očekuje udar od 5,1 milijardu dolara na operativnu dobit. (D.Ž.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:43