GALAXY A9

SAMSUNG PREDSTAVIO PRVI PAMETNI TELEFON S ČETVEROSTRUKOM GLAVNOM KAMEROM Svaka obavlja posebnu funkciju i omogućava stvaranje raznovrsnih fotografija

 SAMSUNG

Samsung je danas u Kuala LuMpuru predstavio pametni telefon Galaxy A9, prvi na svijetu koji dolazi s četverostrukom glavnom kamerom.

Svaka od tih kamera pritom odrađuje zasebnu funkciju: glavna kamera ima 24-megapikselni senzor, postoji kamera s lećom za 2X optičko zumiranje, postoji ultra širokokutna kamera te kamera koja je posvećena isključivo stvaranju takozvenog “bokeh” efekta, odnosno zamućenja na portretima.

Leće su posložene jedna ispod druge s lijeve strane uređaja, koji dolazi u crnoj boji te u dvije kombinacije s gradijentom boja - zovu se bubblegum pink i ta ide od svijetlo roze do tamno crvene te lemonade blue koja ide svijetlo zelene do tamno plave.

Samsung, srećom, i dalje odolijeva trendu pa ni na ovom telefonu nije na ekran stavio “notch”, urez u zaslon.

“Kao globalni lider u inovacijama pametnih telefona razumijemo potražnju za smislenom inovacijom u brzom svijetu kojim upravlja vizualna komunikacija. Oslanjajući se na našu ostavštinu u razvoju kamera pametnih telefona, uvodimo tehnologiju sljedeće generacije u cijelom našem portfelju Galaxy, kako bismo korisnicima pružili priliku da iskuse vrhunsku inovaciju. S pametnim telefonom Galaxy A9 ispunili smo naše obećanje i predstavili vodeću tehnologiju pametnih kamera”, rekao je na predstavljanju DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija Samsunga.

Samsung Galaxy A9 opremljen je relativno velikom baterijom od 3800 mAh, ima memorijski kapacitet od 128 gigabajta, što je karticama proširivo za još 512 gigabajta.

U Hrvatskoj će biti dostupan od sredine studenog po cijeni od 4299 kuna, što je relativno visoko za uređaj koji je, realno, u srednjem rangu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:14