BEZ STRAHA U ŠOPING

STANDARDIZACIJA ONLINE KUPOVINE U HRVATSKOJ SVE JE BLIŽE Sigurna trgovina osigurava sigurnu i pouzdanu kupovinu na web trgovinama

 Getty Images

Posljednje istraživanje instituta Baymard nedvosmisleno je pokazalo: Online potrošači defitivno više vjeruju web trgovinama koje su certificirane i na sebi imaju oznake povjerenja.

Istraživanje je zaključilo da se anketirani potrošači osjećaju puno sigurnije kod web trgovaca koji u zaključnim fazama kupnje mogu ponuditi potvrdu od treće, neovisne strane da je web trgovina sigurna i pouzdana za kupnju. Na web trgovinama koje nemaju oznaku povjerenja, posebno sa sigurnosnog apsekta, kupci odlaze bez da su kupnju zaključili.

Za online kupce je izuzetno važno da se plaćanje na stranici obavlja apsolutno sigurno, ali i da u slučaju bilo kakvih problema sa svojom kupnjom, imaju nekoga tko će im brzo i efikasno pomoći u rješavanju tog problema - bez obzira radi li se o običnoj informaciji o proizvodu, neispravnom proizvodu ili se kupac jednostavno kupac predomisli nakon kupnje.

SigurnaTrgovina™ je oznaka povjerenja i prva neovisna organizacija u Hrvatskoj koja radi sigurnosnu provjeru web trgovina čime pomaže kupcima da svoju online kupovinu obave sigurno i pouzdano.

U konačnici glavni cilj je visoka standardizacija sigurnosnih i administrativnih mjera web trgovine u Hrvatskoj kako bi kupci s potpunim povjerenjem kupovali online, a s druge strane web trgovci direktno dobivaju bolje konverzije na svom webshopu.

Promo

SigurnaTrgovina™ radi verifikaciju web trgovine na više od 20 točaka kako bi potrošači mogli potpuno sigurno i pouzdano obavljati svoju online kupovinu. Kao prvo, radi se kompletna visoko tehnološko sigurnosna analiza poštuje li web trgovina najviše sigurnosne protokole i standarde kako bi se kupnja na njima obavlja bez ikakvih sigurnosnih problema za potrošača. S druge strane, paralelno se radi i administrativna provjera stoji li iza web trgovine pravna osoba koja poštuje Zakon o potrošačima kao i opće zakone Republike Hrvatske.

Nakon verifikacije svaka web trgovina koja zadovolji uvjete, dobiva svoj online certifikat i bedž koji stavlja na svoju web trgovinu, a kako bi se izbjegli problemi s lažnim certifikatima, na svaki bedž se može kliknuti i provjeriti postoji li certifikat i na stranici Sigurne Trgovine.

Trenutno, 'pilot' sigurnosna certifikacija SigurnaTrgovina™ je krenula s nekoliko najjačih web trgovina u Hrvatskoj, a kroz sljedećih nekoliko tjedana se očekuje i otvaranje za sve zainteresirane web trgovce. Web trgovci se mogu prijaviti na službenoj web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:20