ORIJENTIRAN FOTOGRAFIJI

STIŽE GALAXY A7 Samsung predstavio svoj prvi pametni telefon s trostrukom kamerom

 Press
 

Samo dan nakon što su internet preplavile piratizirane fotografije, Samsung je i službeno predstavio svoj prvi pametni telefon s trostrukom kamerom - Galaxy A7.

Riječ je o smartphoneu koji se najjednostavnije može opisati kao uređaj iz srednjeg ranga snažno orijentiran fotografiji. Trostruki modul kamere je svakako najzanimljiviji detalj, a kao i svi proizvođači i Samsung ima svoju filozofiju modeliranja leća i senzora. Pa tako jedna od tri kamere ima 8-megapikselni senzor i širokokutnu, takozvanu “Ultra Wide” leću s poljem vida od 120 stupnjeva, sličnu onoj kakvu ima LG u svojim perjanicama, koja ima otvor blende od f/2.4.

Press

Glavni senzor ima 24 megapiksela s otvorom blende f/1.7, a treća kamera je tu za dubinsko prepoznavanje, dakle za stvaranje portretnog zamućenja (popularno zvan bokeh) i ima senzor od 5 megapiksela i f/2.2 blendu. Selfie kamera ima 24 MP i f/2.0 blendu.

Samsung u posljednje vrijeme u ovu seriju telefona koja je cjenovno u srednjem razredu uvodi sve više značajki iz svoje flagship serije S, pa je tako i ovdje. Recimo, glavni senzor kamere na A7 kombinira četiri piksela u jedan, što pomaže u snimanju pri slabijim uvjetima osvjetljenja, a značajka “Scene Optimizer” automatski prilagođava boju, kontrast i svjetlinu uvjetima u okolišu.

Press

I ostale karakteristike telefona su prilično dobre - ekran je 6-inčni Super AMOLED s Full HD rezolucijom, unutra je osmojezgreni procesor te 4 ili 6 GB RAM-a i 64 ili 128 GB memorije, kao i baterija od 3300 mAh. Softver će barem u početku biti Android 8.0, uređaj je opremljen Dolby Atmos optimizacijom zvuka i dolazit će u plavoj, crnoj, zlatnoj i rozoj boji. Zanimljivo je da je senzor za otisak prsta pozicioniran na bočnom dijelu uređaja, ispod tipaka za kontrolu zvuka. Cijena još nije poznata.

Press

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:16