NOVI PLODOVI JABUKE

Što Apple sprema za 2012.? Dolazi novi iPhone i iPad, ali i Apple televizor - iTV!

 MacRumors
Glasine oko novog iPhonea 5 navode da će biti tanji, lakši, veći od prijašnjih modela te većeg 4-inčnog ekrana

Ukoliko je vjerovati glasinama koje kruže internetom u posljednje vrijeme, Apple će ove godine svojim obožavateljima predstaviti nekoliko modela kojima bi trebao u potpunosti opravdati titulu jedne od najnaprednijih informatičkih kompanija na svijetu.

Najviše se nagađanja, naravno, vrti oko novog iPhonea, no spominju se i novi, unaprijeđeni iPad, Appleova televizija iTV pa čak i Mac računala s ekranom osjetljivim na dodir.

Analitičar Daiwa Securitiesa za kineski Commercial Times izjavio je kako će iduća generacija iPhonea biti predstavljena na Appleovoj konferenciji ( Apple's Worldwide Developer's Conference ) u lipnju, svega osam mjeseci nakon izlaska iPhonea 4S.

Pravi će 'jabukoljupci' znati kako su se do prošle godine svi iPhoneovi predstavljali u lipnju sve dok aktualni model Appleova pametna telefona nije objavljen u listopadu.

Što se tiče detalja oko novog iPhonea 5 (ili iPhonea 6, pošto se radi o šestom modelu iPhonea) već je poznato da će biti tanji, lakši, veći od prijašnjih modela te većeg 4-inčnog ekrana. Glasine govore kako će napokon podržavati i 4G LTE mrežu te da bi mogao imati NFC mogućnost mobilnog plaćanja.

'Facelift' ili sasvim novi model iPada mogao bi nas iznenaditi već sljedećeg mjeseca. Prijašnji iPad i aktualni iPad 2 predstavljeni su u ožujku stoga se vjeruje da će isto biti s njihovim nasljednikom, javlja Macotakara japanski blog o Appleu .

Nagađa se kako će će biti nekoliko milimetara deblji, a to su potvrdili i proizvođači zaštitnog kučišta koje je također nešto deblje od onog za iPad 2. Osim toga, iPad 3 bi trebao imati Retina zaslon s rezolucijom 2048 x 1536, što je četiri puta više piksela nego kod trenutačnog modela.

Flickr: ThePerfectPixel

Gene Munster , analitičar kompanije Piper Jaffray, navodi kako će Apple ove godine korisnicima ponuditi nešto sasvim novo - televizor. Naime, Apple je još u siječnju prošle godine počeo agresivno investirati u azijske tvornice LCD-a koje proizvode ekrane od 3,5 inča do čak 50! Upravo se stoga vjeruje da će Apple kasnije ove godine predstaviti iTV koji će 'ponovo izmisliti televizor'.

I kao posljednja velika novost među glasinama na internetu pojavilo se Appleovo Mac računalo s ekranom osjetljivim na dodir.

Patently Apple

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:10