NOVOSTI IZ APPLEA

ŠTO BI SVE MOGAO DONIJETI iPHONE 8 Otključat će se kad vam prepozna lice, a kameru su doveli do savršenstva

 Jean-Paul Pelissier / REUTERS, Ilustracija

Očekuje se da će Apple novi iPhone lansirati u rujnu, a mjesecima se spekulira i šuška o novostima koje bi mogao donijeti. Strogo čuvane tajne sve je teže držati van dometa medija, ali i korisnika od kojih mnogi već u niskom startu čekaju da 'stari' iPhone zamijene 'osmicom'.

Sve se to događa i na desetu obljetnicu lansiranja prvog iPhonea, mobitela koji je tada bio sve samo ne običan mobitel, koji je promijenio pravila igre u stvaranju digitalnog sadržaja i pokrenuo lavinu u cijelom svijetu. Svatko tko ima iPhone danas može iz vlastite ruke stvarati i objavljivati kvalitetan sadržaj na čemu su se mnogi obogatili ili gradili vlastite tvrtke.

Prvi iPhone je 2007. godine predstavio prerano preminuli Steve Jobs, a tvrtka je zato pod posebnim pritiskom budući da bi s novom verzijom trebala nadmašiti sve dodatke od prije, kao i one koje su uveli konkurenti. Business Insider skupio je podatke koji su do sada procurili i koje morate znati o novom iPhoneu.

Apple bi, tvrdi se, mogao predstaviti tri iPhonea. Jedan bi došao s potpuno novim dizajnom, a druga dva modela bi bila poboljšanja sadašnjeg iPhonea 7 i iPhone 7 Plusa. Neka od imena koja su se načula su "iPhone Pro", "iPhone Edition", "OLED iPhone" i "iPhone 8".

Najviše pozornosti izaziva model s novim dizajnom, koji će navodno imati zaobljene rubove i mnogo manje okvire od sedmice. Zaslon bi imao novu "OLED" tehnologiju koja štedi energiju čime manje troši i bateriju.

Zbog novog dizajna sa znatno manjim rubom, ekran će biti veći, odnosno gotovo preko cijelog uređaja. Rezolucija mu je navodno 1125x2436.

Što se tiče kamere, doznaje se da će imati 3D senzor i nove funkcije za dublju fotografiju kojom će moći manipulirati i uređivati je do profesionalnih standarda.

Prednja kamera će pak pamtiti i prepoznavati lica, što bi moglo ili nadopuniti ili potpuno zamijeniti otključavanje iPhonea otiskom prsta.

Zbog novog dizajna 'gubi' se i jedini veliki gumb na dnu iPhonea, jer će on sada biti dio ekrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:09