PREKRŠILI PRAVILA

'UMJETNICI ZAVOĐENJA' PROTJERANI S YOUTUBEA Istraga pokazala da su bez dopuštenja snimali djevojke kojima su prilazili u želji da ih odvedu u krevet

 Frederic Cirou / PhotoAlto / Profimedia

Platforma za objavljivanje video sadržaja YouTube deaktivirala je dva kanala koje su vodili "umjetnici zavođenja", piše BBC.

YouTube je uklonio stotine videa koje su objavili korisnici Addy A-Game i Street Attraction jer su kršili pravila o golotinji i seksualnim ponašanju.

Adnan Ahmed, 38-godišnji upravitelja kanala Addy A-Game, u rujnu je osuđen zbog prijetećeg i zlostavljačkog ponašanja prema mladim ženama.

"Umjetnici zavođenja" koji videe snimaju za kanal Street Attraction inzistiraju da nisu napravili ništa loše. "Mi zapravo pomažemo muškarcima... pa, ako išta, pomažemo prevenirati kulturu silovanja kako bismo im pomogli da se ne upuštaju u bilo što ilegalno ili bez pristanka", rekli su iz Street Attractiona za BBC.

BBC-jeva je istraga koja je dovela do gašenja spomenutih kanala pokazala je da na YouTubeu postoji niz kanala u kojima muškarci druge muškarce podučavaju o tome kako prići djevojkama.

Koristeći upornost, koja ponekad zna prijeći granice prihvatljivoga, psihološke igre i verbalne formule, ti muškarci nastoje spavati sa što je moguće više žena, a neki čak i na internetu objavljuju videe svojih "osvajačkih pohoda". Kako piše BBC, djevojke često ne znaju da ih se snima, a muškarci se ne libe pristupiti i maloljetnim djevojkama. U vodičima za sve koji žele ući u "igru", treneri kažu i da je pristanak nešto oko čega se ne treba previše brinuti te da je ponekad potrebno situaciju "pogurati" prema naprijed da bi se ostvario cilj, a to je seks.

YouTube pojasnio zašto je raskrstio s kanalima Addy A-Game i Street Attraction: "YouTube najstrože brani sadržaj koji je seksualno eksplicitan, zlostavljački te uznemirujuć. Ništa nam nije važnije od zaštite naše zajednice i nastavit ćemo pregledavati i revidirati naše politike kada je o tome riječ."

Adnan Ahmed proglašen je krivim pred sudom u škotskom Glasgowu po pet točaka optužnice. Naime, Ahmed se snimao kako prilazi desecima djevojkama u Glasgowu i istočnoj Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:17