KREATORICA POZNATE TRAŽILICE

Veliki transfer: Lijepa Marissa Mayer iz Googlea dolazi na čelo Yahooa u šestom mjesecu trudnoće!

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 17.07.2012. u 09:57

AP

SAN FRANCISCO - Na čelo internetske kompanije Yahoo dolazi Marissa Mayer, inženjerka iz konkurentskog Googlea, koja bi trebala reorganizirati tvrtku i spriječiti njezino daljnje zaostajanje za konkurentima, pišu američki mediji u ponedjeljak. Dio medija također je objavio kako je Marissa u šestom mjesecu trudnoće, no to očito ne smeta Yahoou da je uzme u svoje redove.

Mayer je izjavila kako je članove uprave još u lipnju, kada su započeli s pregovorima, obavijestila da je u drugom stanju. Njih to nije omelo u namjeru da na svoju stranu pridobiju jednu od najutjecajnijih osoba u tom poslu.

Marissa je na svom profilu na društvenoj mreži Twitter objavila kako čeka dječaka.

Podsjetimo, ovo je već treća promjena na čelu Yahooa u godinu dana, koji gubi utrku s konkurentima Googleom i Facebookom, a 37-godišnja Mayer postat će jedna od rijetkih izvršnih direktorica u Silicijskoj dolini.

Dovođenje inženjerke iz konkurentske kompanije pokazuje, kažu analitičari, da će se Yahoo najvjerojatnije ponovno fokusirati na razvoj web tehnologija i proizvoda, umjesto na širenje online sadržaja.

Mayer će preuzeti novu dužnost već u utorak, dok je u ponedjeljak, kada ju je upravni odbor Yahooa izabrao, poručila da je 'nevjerojatno uzbuđena' novom ulogom.

Prednost pred konkurentima za mjesto izvršnog direktora Yahooa Mayer je predstavljalo to što je u Googleu vodila različite odjele, a bila je i kreatorica poznate tražilice te kompanije.

Mayer je, inače, bila 20. zaposlenik i prva žena inženjer u Googleu, kada je ta internetska kompanija tek počela poslovati . No, otkako je Larry Page na čelu Googlea zamijenio Erica Schmidta, njezina je uloga bila sve manja i isključena je iz užeg tima koji je donosio strateške odluke.

U Yahoo-u će Mayer zamijeniti Scotta Thompsona, koji je podnio ostavku nakon što je samo šest mjeseci bio izvršni direktor. Prije njega na tom je mjestu bila Carol Bartz, koja je dobila otkaz u rujnu prošle godine jer nije uspjela revitalizirati kompaniju.

Nakon vijesti da je Mayer izabrana na čelo Yahooa, cijena dionice te kompanije skočila je 2 posto.

Izdvajamo