NEOBIČAN PRIZOR

VIDEO: TAJANSTVENA SVJETLA NA NEBU IZNAD LOS ANGELESA Prizor u obliku ribe zapanjio stanovnike Kalifornije: 'Koji je ovo vrag?!'

SpaceX's Falcon 9 rocket lifts off in the air, as seen from Los Angeles, California, U.S., in this December 22, 2017 picture obtained from social media. Twitter/Danny Johnson/@dannyunited/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES
Twitter/Danny Johnson/@dannyunited / REUTERS

 

Stanovnike Los Angelesa i njegove okolice u petak je iznenadio nesvakidašnji prizor na nebu iznad američkog velegrada, piše The Los Angeles Times.

Naime, tvrtka Elona Muska SpaceX u 17 je sati i 27 minuta po lokalnom vremenom u nisku Zemljinu orbitu iz vojne baze američkog ratnog zrakoplovstva Vandenberg lansirala raketu Falcon 9 s 10 satelita.

 

Sateliti će biti dio konstelacije kojom će upravljati tvrtka Iridium Communications. Svih 10 satelita uspješno je pokrenuto, s tim da je posljednji počeo s radom sat vremena i 12 minuta nakon lansiranja.

Lokalni dužnosnici su stanovnike obližnjih područja upozorili da će lansiranje biti vidljivo diljem južne Kalifornije, ali i šire.

Kako je lansiranje bilo osobito atraktivno, mnogi su stanovnici južne Kalifornije koji su se nalazili u svojim automobilima za vrijeme lansiranja su stali i izašli iz automobila kako bi vidjeli što se događa.

"Predivno je bilo za vidjeti", napisao je Danny Sullivan. "Čemu sam upravo svjedočio??", pitao se Danny United. "Koji je ovo vrag?", u nevjerici je napisao Joe Mozingo. "Imaš osjećaj kao da sanjaš", napisao je Mehmet Akcin.

"Hvala ti što si nas prestrašio Elonu Musku. Mislila sam da su vanzemaljci došli. Spremni da nas pojedu za večeru", napisala je Kelly Ann Collins. "Djed Božićnjak više ne treba sobove", napisao je korisnik @Slastt. "SpaceX bi morao bolje obavijestiti javnost. Nisam znao je li riječ o vanzemaljcima, raketi, Djedu Božićnjaku ili Sjevernoj Koreji", rekao je JuJu Tha G.

Vatrogasne službe Los Angelesa također su izdale upozorenje da će na nebu biti vidljive "tajanstvena svjetla".

Izdvajamo