PRVA ŽRTVA NOVE TEHNOLOGIJE

VIDEO: TESLIN AUTOPILOT UBIO VOZAČA Senzori automobila nisu uspjeli prepoznati - kamion!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 01.07.2016. u 10:35

Facebook, youtube screenshot

Elon Musk mjesecima se trudi što više promovirati Teslin autopilot, ali posljednji događaj na Floridi mogao bi ga vratiti na početak. Naime, tek sada je procurila informacija da se 7. svibnja dogodila nesreća u kojoj je poginuo Joshua Brown (40) i to dok je automobil vozio na autopilotu.

 

Brown se opustio dok je Tesla 'sam' jurio po autocesti, ali usred bijela dana senzori automobila nisu registrirali ogromni - kamion!

 

- Model S nije uspio prepoznati bijelu stranu kamiona i prikolice u odnosu na svjetlinu neba - piše u izvještaju Tesla Motorsa i dodaje se da je taj događaj iznimno tragičan.

 

- Naša vozila kontrolirana autopilotom do sada su prešla gotovo 210 milijuna kilometara bez ijednog problema.

 

Vozač kamiona Frank Baressi (62) iz nesreće je izašao neozlijeđen.

 

Nesretni Joshua Brown je inače vlasnik tehnološke tvrtke Nexu Innovations. Bio je potpuno zaluđen Teslinim automobilima i na Youtubeu je nerijetko znao objavljivati snimke vožnji prilikom korištenja autopilota. Proslavio se i snimkom na kojoj automobil na autopilotu izbjegava sudar upravo zahvaljujući toj tehnologiji. Nakon što je uradak Elon Musk podijelio na Twitteru, snimka je pregledana 1,7 milijuna puta.

 

 

Izdvajamo