TAJLAND

VLASTITU KĆER USMRTIO VJEŠANJEM I SVE EMITIRAO NA FACEBOOKU, POSLIJE SE I SAM OBJESIO Strašnom je činu navodno prethodila svađa sa suprugom

Ilustracija
 Reuters TV / REUTERS

Tajlanđanin (21) je vješanjem oduzeo život svojoj kćeri, a čin je emitirao uživo putem Facebooka, piše BBC. Tajlandska policija izvještava da se muškarac potom i sam objesio.

Ubojstvo i samoubojstvo dogodili su se u napuštenom hotelu na otoku Phuket nakon što se mladić navodno posvađao sa svojom suprugom.

Facebook je obiteljima preminulih izrazio sućut zbog 'strašnog' incidenta te su rekli da je video uklonjen. 'Za takav sadržaj apsolutno nema mjesta na Facebooku i on je uklonjen. Obitelji izražavamo najdublje saučešće.'

Rođaci Tajlanđanina policiji su dojavili da sporni video postoji, međutim policija nije uspjela spasiti živote muškarca i djevojčice.

Video se nakon objave na Facebooku proširio i na YouTube, no od tamo je uklonjen nakon intervencije BBC-ja. Prije uklanjanja, koje se dogodilo 15 minuta nakon intervencije BBC-ja, video je pogledan 2.351 put.

Ovaj incident dolazi nakon ubojstva starijeg muškarca u američkom gradu Clevelandu tijekom Uskrsa koje je također emitirano na Facebooku.

Iz Facebooka su rekli da aktivno rade na razvijanju alata koji će omogućiti sprečavanje objavljivanja i naknadnog dijeljenja ovog, ali i drugog neprimjerenog sadržaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:46