BESPOŠTEDNA BORBA ZA KORISNIKE

WHATSAPP UVEO MOGUĆNOST VIDEO POZIVA Razgovaranje uz pomoć videa bit će jednostavno, a aplikacija uvodi i neke specijalne mogućnosti

 Niksa Duper / CROPIX

WhatsApp je svojim korisnicima postepeno počeo omogućavati komunikaciju sa svojim kontaktima putem video poziva, piše Wired.

Tvrtka u vlasništvu Facebooka u utorak je počela s ažuriranjem aplikacije i više od milijardu korisnika koji koriste WhatsApp uskoro će moći birati hoće telefonirati samo uz pomoć glasa ili uz pomoć glasa i videa.

Video pozivi se neće moći ukrašavati različitim filterima pa se WhatsApp u tom smislu smatra konkurentom Googleovoj aplikaciji Duo i FaceTimeu, a ne mogućnostima bogatijim aplikacijama Snapchatu ili Hangoutsima.

'Željeli smo da (video pozivi) budu jednostavni', kaže Manpreet Signh, vodeći inženjer u WhatsAppu. 'Željeli smo osigurati da ljudi znaju kako se može komunicirati video pozivima. Sve što radimo u WhatsAppu temelji se na principu jednostavnosti upotrebe.'

Korisničko iskustvo možda je jednostavno, no to ne znači da WhatsAppovim video pozivima nedostaje zanimljivih mogućnosti.

Dok razgovarate uz pomoć video poziva, možete se slobodno kretati po WhatsAppu, provjeravajući druge poruke. Ako kojim slučajem morate napustiti aplikaciju, poziv se neće prekinuti već će se samo kamera ugasiti. Također, moći ćete mobitel okretati po želji bez potrebe za osvježavanjem ekrana.

No, WhatsAppov primarni fokus je osiguravanje da aplikacija radi za što je veći broj korisnika bez problema. WhatsApp, kao što je prethodno spomenuto, ima više od milijardu korisnika i nemaju svi tehnološki napredne mobitele i brzi internet.

Tvrtka je u aplikaciju stoga ugradila opciju kontrole rezolucije i broja sličica u sekundi tijekom prijenosa, a pri spajanju se kada je god to moguće izbjegavaju serveri u korist direktnog spajanja korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:16