NOVO DOBA

Windows 7 počeo s osvajanjem svijeta

Riječ je o operativnom sustavu koji bi trebao odgovoriti na zahtjeve korisnika koji uglavnom nisu baš blagonaklono prihvatili inovacije u prijašnjem operativnom sustavu

U cijelom svijetu predstavljen je novi Windows operativni sustav - Windows 7. Riječ je o operativnom sustavu koji bi trebao odgovoriti na zahtjeve korisnika koji uglavnom nisu baš blagonaklono prihvatili inovacije u prijašnjem operativnom sustavu - Visti. Na taj način se prijašnja inačica Windowsa XP uspjela održati do danas u distribuciji, jer velik dio korisnika nije želio prijeći na Vistu.

Nove opcije

Što donosi Windows 7?

Omišljen je tako da pokretanje i isključivanje računala, nastavak rada iz stanja čekanja te reagiranje na zahtjeve brže funkcioniraju. Dodane su nove značajke koje pojednostavljuju broj koraka potrebnih za izvođenje uobičajenih radnji da korisnik ne bi nigdje zapeo.

Neke su od značajki koje pridonose uštedi vremena programska traka sustava Windows koja pojednostavnjuje rad s aplikacijama i datotekama i skočni popisi koji čine dokumente kojih se želi imati pri ruci i one koji su nedavno korišteni dostupnim putem samo nekoliko klikova.

Alatna traka pri dnu zaslona koristi se za pokretanje programa i prebacivanje s jednoga na drugi kada su otvoreni.

Pametnije dojave

U sustavu Windows 7 na alatnu traku možete pričvrstiti bilo koji program tako da uvijek bude dostupan jednim klikom, a ikone na alatnoj traci možete jednostavno prerasporediti klikanjem i povlačenjem. Ikone su uz to i znatno povećane radi lakšeg korištenja.

U prijašnjim verzijama Windows često je upozoravao ako nečemu na računalu treba posvetiti pozornost. Dojave su bile u obliku skočnih prozora koji su prekidali rad. Sada, umjesto skočne poruke u donjem desnom kutu zaslona vidi se ikona akcijskog centra koja se može kliknuti da se sazna više o problemu.

U Windowsima 7 pojednostavljen je i rad s prozorima na radnoj površini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 13:58