VAŽNA PROMJENA

'ŽELIMO KREIRATI NAJBOLJE ISKUSTVO ZA SLANJE PORUKA' Spajaju se WhatsApp, Instagram i Facebook Messenger

 REUTERS

Tehnološki gigant Facebook je najavio poslovni potez koji je zamišljen da kreira 'najbolje iskustvo slanja poruka' za milijarde svojih korisnika širom svijeta, piše Independent.

Svaka aplikacija će ostati razdvojena od drugih, iako će tehnologija slanja poruka biti unificirana, doznaje se od osoba upućenih u ovaj proces.

Glasnogovornik Facebooka je kazao da će integracija kreirati platformu razmjene kratkih poruka koja je 'brza, jednostavna, pouzdana i privatna'.

Glasnogovornik je dodao: 'Radimo na izradi većeg broja sustava razmjene poruka koji su enkriptirani s kraja na kraj i tražimo način da postane jednostavnijim kontaktirati prijatelje i obitelj širom komunikacijske mreže'

Zasad nema službenih detalja, ali integracija bi se trebala dogoditi početkom sljedeće godine, doznao je The New York Times.

Ovaj smjer razvoja je različit od onog kojeg je dosad zagovarao Mark Zuckerberg, koji je smatrao da Instagram i WhatsApp trebaju djelovati autonomno od društvene mreže.

Facebook je Instagram preuzeo 2012., a WhatsApp 2014. godine.

Obje aplikacije su u međuvremenu zabilježile veliki rast, iako su svi izvorni kreatori aplikacija napustili Facebook.

Zaposlenici WhatsAppa su navodno uznemireni planovima da se njihove usluge razmjene poruka ujedine s drugim aplikacijama

Iz Facebooka su obznanili da još traju diskusije o procesu ove integracije i nije sasvim sigurno kako će cijela stvar na kraju funkcionirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:09