OTKRIVEN TRIK

BACANJE VODE U KOJOJ STE KUHALI TJESTENINU NAJVEĆA JE POGREŠKA Vrhunski kuhari otkrili zašto: 'To je kao da bacite tekuće zlato'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.04.2018. u 12:29

, Image: 143532873, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

 

Iako ste vrlo vjerojatno među onima koji skuhanu tjesteninu ocijede, pa isperu hladnom vodom, slavni kuhari rekli bi da je to najgore što možete napraviti.

Naime, Cooking Light piše da svaki vrsni kuhar zna da je voda u kojoj se tjestenina kuhala najbolja moguća opcija za umak. Dakle, vodu u kojoj se kuhala koristite za polijevanje, primjerice, mljevenog mesa dok radite bolonjez umak.

Upravo ono što je tjestenina pustila u vodu dat će umaku finu teksturu i potrebnu gustoću. Pritom pazite da tjesteninu ne kuhate u previše vode, već sasvim dovoljno da je pokrije (i malo više jer će dio ispariti).

Pomiješajte je par puta tijekom kuhanja i stavite koju kapljicu ulja kako se tjestenina ne bi lijepila za dno i jedna za drugu, i to je to!

O istoj temi je kanal Pasta Fits objavio i video, a vodu u kojoj se tjestenina kuhala nazvali su "tekuće zlato".

 

Izdvajamo