Predstavila nove pjesme

JEDNO OD NAJPOZNATIJIH GLAZBENIH IMENA NOVE GENERACIJE Korona joj je poremetila turneju pa je nastupila na krovu, pogledajte kako je to izgledalo

    AUTOR:
    • Jutarnji list

  • OBJAVLJENO:
  • 27.03.2020. u 13:37

Tajana Dedić Starović

Sara Renar

 

Kako bi vam što više olakšali ovaj period izolacije i skratili vrijeme kod kuće nastavljamo donositi dobar glazbeni i kulturni sadržaj, a sve u sklopu naše inicijative #ostajemdoma gledam i slušam.

Jedno od najpoznatijih imena nove generacije hrvatskih glazbenika, Sara Renar, prije desetak dana je na krovu svoje zgrade izvela nekoliko novih pjesama s nadolazećeg albuma. Epidemija korone prekinula ju je usred turneje.

- Zaključili smo da samo radom možemo prebroditi vlastitu anksioznost, strah zbog mogućeg bankrota i neizvjesne budućnosti. Tako smo klavijaturist Zdeslav Klarić, ton majstor Vedran Peternel i ja mobitelom snimili nekoliko live izvedbi. Pomagao nam je Dimitrije Simović sa namještanjem kadra mobitela i nošenjem pića i opreme te nas je po završetku svirke dočekao ručkom. Bili smo opušteni i sretni da imamo mali cjelodnevni zadatak. Cijelu akciju smo izveli gerilski u jednom danu: iskoristili smo lijepo toplo vrijeme, držali se tadašnje preporuke Nacionalnog Stožera da se ne okupljaju grupe od preko petero ljudi, do kraja dana je Vedran umiksao glazbu a ja sam napravila grubu montažu - opisala je Sara.

Rezultat je soundtrack jednog od zadnjih snimaka grada prije potresa.

- Sada mi se i ta svirka čini kao daleka prošlost: samo par dana nakon ove izvedbe Zagreb je izgubio jedan toranj katedrale, mnogi ljudi su ostali bez doma, a mi smo počeli drugačije mjeriti vrijeme: prije i nakon potresa te prije i nakon korone. Trebat će proći još neko vrijeme prije nego što se ponovno usudim doći na krov -  priznaje Sara.
 

Kako je izgledala svirka na krovu pogledajte u videu:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

 

Facebook

Instagram

Twitter

 

Izdvajamo