Samo na Jutarnji.hr

ZABAVITE SE UZ JEDNU OD NAJPOZNATIJIH HRVATSKIH KOMEDIJA Pogledajte kazališnu izvedbu djela legendarnog Marina Držića

 
 Kazalište Marina Držića

Naše besplatno online kazalište od bogatije je za još jedan naslov. Darujemo vam komediju "Skup" Marina Držića u izvedbi kazališta koje je dobilo ime upravo po autoru, Kazalištu Marina Držića. Radnje se vjerojatno sjećate iz srednje škole, s obzirom da je ova komedija sastavni dio obvezne lektire, a ova verzija predstave premijerno je prikazana 2017. godine, u sklopu programa obilježavanja 450. godišnjice smrti Marina Držića.

Podsjećamo, u ovom je trenutku najbitnije da ostanemo kod kuće i organiziramo se na način da što manje napuštamo svoj dom. Kako bi vam razdobolje izolacije prošlo lakše i sadržajnije, pobrinuli su se Hanza Media i Jutarnji list svojom platformom #ostajemdoma gledam i slušam.

Marin Držić: “Skup”

Kazalište Marina Držića

Držićev “Skup” obiluje piščevim glasom koji, kao i u “Dundu Maroju”, govori o “ljudima nazbilj i o ljudima nahvao”.

Branimir Vidić bio je nominiran u kategoriji Glavna muška uloga Nagrade hrvatskog glumišta 2017 godine za grandioznu ulogu Skupa. Predstava je igrala i na Ljetnim igrama. Inače je u vrijeme režija neponovljivog Koste Spaića najpoznatiji Skup na Dubrovačkim ljetnim igrama bio legendarni Izet Hajdarhodžić.

Igraju: Branimir Vidić, Zijad Gračić, Edi Jertecv, Izmira Brautović, Nika Lasić

Više o predstavi pročitajte OVDJE.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:23