#OSTAJEMDOMA

HRVATSKA PJEVA NA JUTARNJI.HR Jedini donosimo ekskluzivne koncerte domaćih zvijezda. Od ponedjeljka jedinstveni glazbeni online projekt

 
 Darko Tomas / HANZA MEDIA

U sklopu kampanje #ostajemdoma Jutarnji list i Ante Gelo pokrenuli su jedinstveni glazbeni online projekt “Hrvatska pjeva” u sklopu kojeg će putem web stranice Jutarnji.hr, Facebook prijenosa te HT-ova MaxTV-a i MaxTV2GO donijeti glazbu u baš svaki dom, i to ekskluzivne koncerte najpopularnijih domaćih glazbenika. Projekt će se održati zahvaljujući sponzorima Hrvatskom telekomu i Podravki.

Čitatelji Jutarnjeg lista putem online prijenosa svakog ponedjeljka i petka tako će se sa svojim omiljenim glazbenicima i njihovim pjesmama moći družiti i zajedno zapjevati. Koncerti će se emitirati iz domova naših muzičara, prijatelja glasovitoga gitarista, skladatelja, muzičkog producenta i aranžera Ante Gele, s kojim su svi oni dosad nastupali na velikim pozornicama. No, u sklopu projekta “Hrvatska pjeva’” glazbenici će nastupati u intimnoj atmosferi, u svojim domovima, uz čašicu dobrog vina, s puno sjajnih pjesama...

Premijerni nastup

Projekt “Hrvatska pjeva” u ponedjeljak 20. travnja s početkom u 20 sati iz svog dnevnog boravka otvara Petar Grašo koji će zapjevati u pratnji Ante Gele, dugogodišnjeg prijatelja s kojim je zapjevao i na jednom od svojih zadnjih nastupa održanih prije negoli je svijet poharao koronavirus. Petar je, naime, 6. ožujka nakon svog velikog koncerta održanog u dvorani u Čakovcu pohitao put Zagreba, na tulum u povodu treće dodjele Zlatnog Studija, na kojoj je pobijedio u kategorijama Pjevač godine i Hit godine. Grašo, koji je naš dosadašnji rekorder u nagradama Zlatnog Studija, na tulumu Jutarnjeg lista s Gelom i raspoloženim pratećim vokalima Danijelom Trbović, Matijom Vuicom, Zoricom Kondžom, Markom Toljom, Jankom Popovićem Volarićem... izveo je neke od svojih najvećih hitova, poput “Moje zlato”, “Ako te pitaju”, “Voli me”...

Tulum za prijatelje

Neke od tih pjesama iz Grašina dnevnog boravka moći ćemo čuti i u ponedjeljak, a možemo vam već sada otkriti da se splitski glazbenik itekako zaželio dobre svirke.

- Posljednjih tjedana, otkad smo svi u kući i pridržavamo se mjera Kriznog stožera, rijetko sam izlazio, a to razdoblje iskoristio sam da se dobro odmorim nakon godine u kojoj sam stvarno mnogo radio i guštao svirajući za moju dragu publiku. Naravno da sam se zaželio dobre svirke! Ante i ja za vas ćemo svirati iz mog dnevnog boravka: bit će to tulum za prijatelje, uz čašicu dobrog vina. Pridružite nam se - poziva Grašo koji najavljuje da će nakon njega, u petak 24. travnja za čitatelje Jutarnjeg lista koncert iz svog dnevnog boravka održati njegova sugrađanka, neuništiva Zorica Kondža.

A kako je Gelo osmislio koncerte u live izvedbi kao domaćin glazbenih večeri koje počinju od ponedjeljka?

- Pa znate što, prvi put radim takvo što i mogu vam reći da me baš zanima i veseli. U ova luda vremena želim barem pokušati razveseliti i nasmijati ljude, dati malo mjuze i srca.

Svirke će se održavati dva puta na tjedan. Grašo otvara, potom slijedi Zorica Kondža. Kako ih zamišljate?

Split, 250617.
 Na fotografiji je Zorica Kondza Banov.
Foto: Mario Todoric / CROPIX
Mario Todorić / CROPIX
Kondža

- Zamišljam ih spontane i normalne, da sviramo i muziciramo, ništa pretenciozno i prestižno jer su i vremena takva. Zamišljam kako sviram s dragim prijateljima, uz gitaru i čašu vina.

Različite osobnosti, vi uz gitaru. Kako doživljavate njihove osobnosti?

- S puno glazbenika koji će sudjelovati sam prijatelj i već smo puno svirali i prošli skupa, svakako mislim da će svako to druženje biti drukčije, svatko ima neki svoj izraz. Nadam se da ću uspjeti pohvatati sve, meni je izazov, a volio bih da razveselimo i raspjevamo ljude, da im glazbom izmamimo osmijeh, možda čak i suzu.

Spontanost

Repertoar ne dogovarate unaprijed, sve bi trebalo biti spontano. Jeste li spremni na njega i ima li on posebnu draž u ovom slučaju?

- Da, pa to najviše volim, to je za pravog muzikanta najveći izazov. Želim da sve bude spontano i interaktivno, jedna prava glazbenička priča. Veseli me - najavio je Ante Gelo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:23