SERIJAL NAŠE WI-FI DJETINJSTVO

KAKO KLINCI ŽIVE U IZOLACIJI Mihael i Jakov Vadlja: 'Nogomet treniram u hodniku, a svoja 62 crteža iz izolacije ću izložbi kad završi pandemija'

 

Otkad nema škole, svaki dan crtam. Nacrtao sam 62 crteža i kad korona prođe napravit ću izložbu. Tako mogu skupiti novce za tablet koji želim. Tablet je skup i nešto sam već novca skupio. Dali su mi deda i baka i stric kad su kupili moje crteže prije korone. Učiteljica Snježana kaže onaj kome ispadne zub može birati igre na tjelesnom, a meni je ispao zub i jedva čekam da se vratim u školu da mogu birati igre”, tako govori sedmogodišnji Mihael Vadlja iz Rijeke. Kaže da mu je s mlađim bratom Jakovom “lijepo u kući”. Kad odgleda školu na trećem i napiše domaću zadaću, s bratom radi predstave, a dan prije je s tatom i bratom napravio štafelaj. “U hodniku se igram s bratom nogomet. Vježbam svaki dan razgibavanje i istezanje s tatom u sobi. Na balkonu pušem balone s bratom i crtam tamo. Skačem po kauču i krevetu jer jako volim skakati.

Jakov superjunak

 

Jako volim moje prijatelje i jako mi nedostaju i moja učiteljica Snježana. Volim trčati po dvorištu škole i jedva čekam da korona prođe da možemo igrati nogomet i loviti se. Nedostaju mi Timo, Marino, Fran, Nika, Nikol, Dora, Melisa, Nina, Ansel, Laura, Eni i Val.

Jakov Vadlja nam se ovako predstavio:

“Zovem se Jakov i ja sam superjunak. Imam pet godina i idem u vrtić Rastočine u Rijeci. Slavio sam u subotu peti rođendan kod kuće i nisam mogao u igraonicu. Dobio sam što sam želio, superzings plavog robota. Mama i tata su ga kupili prije korone da ne ostanem bez poklona na rođendan. Jednoga dana ja sam ušao u spavaću sobu i vidio svoj poklon jer ga nisu dobro sakrili, a tata mi je rekao da moram izaći i da je to njegov poklon. Kako ste me uspjeli zeznuti? Ukrase za tortu smo nacrtali brat i ja i zalijepili ih na drvene štapiće. Mihael je nacrtao nindžu i robota i Mikija Mousea jer ja ne znam baš to nacrtati.

 

Mama mi je napravila čokoladnu tortu za rođendan, bila mi je fina. Nismo imali jagoda, ali kad prođe korona baka će mi napraviti tortu s jagodama i čokoladom i imat ću veliku proslavu rođendana, pozvat ću prijatelje Luku, Marina, Lukasa, Oskara, Arsena i sve ljude. Ne znam koga ću sve još pozvati. Radim šlajg (štafelaj) s tatom, igram se malo pa opet radim s tatom šlajg (štafelaj) i bratom. Tata reže, buši i pili i mi mu pomažemo. Cijeli dan pjevam. Gledam brata Mihaela kako uči za školu.

Spiderman spaša grad od divova

Privatna arhiva

Crtež

 

Zovem svoje prijatelje na laptopu ili na Viberu. Gledam crtani Spiderman kako spašava grad od divova. Igram se s nindžama. Ja mislim da koronu nije briga za onaj “znak za opasnost od korone” i da ona samo baci taj znak i ide na ljude.

Ja sam nindža Spiderman i često noću spašavam grad. Imam veliki skok kada skačem s velike visine i imam u rukama paukovu mrežu. Korona ima male trubice i s tim trubicama može sisati dah ljudi. Ja mislim da zato oni ne mogu disati.”

Pratite nas i na društvenim mrežama:

 

Facebook

Instagram

Twitter

 

Izdvajamo