PREPORUKE

NAŠ DOKTOR ZA VIDEOIGRE PREPORUČUJE 7 najboljih besplatnih igara za pametne telefone Jureći vlakovi, pucačine, auti i virusne infekcije...

 

1. Monument Valley 2

Neobični koncept i divna grafika

Ukratko: ovo je jedna od najgenijalnijih mobilnih igara ikada napravljenih. Riječ je o naizgled jednostavnom konceptu u kojemu trebate navoditi majku s malenim djetetom na putu kroz misterioznu dolinu. Na igraču je da kreira put za majku i dijete tako što manipulira zgradama kroz koje prolaze, a riječ je o zgradama koje su kao oživljene Escherove slike. Skupa s inovativnim gameplayem i divnom grafikom, atmosferu na dodatnu razinu podiže fenomenalna muzička podloga.

2. Call of Duty: Mobile

Rat protiv ljudi iz cijelog svijeta

Zahvaljujući naslovima kao što su Fortnite i PUBG, first-person-shooter igre postale su jedan od najpopularnijih žanrova na mobilnim platformama pa ne čudi da je u toj areni sada i jedna od najpoznatijih pucačina s konzola i PC-ja. “Call of Duty: Mobile” je igra na visokoj razini kvalitete, igrivost je odlična, kontrole su dobro pogođene i raspoređene. Na raspolaganju i “battle royale” u kojemu igrate protiv 99 nepoznatih suparnika iz cijelog svijeta.

3. Plague Inc.

Igra u kojoj je cilj zaraziti cijeli planet

Jedna od igara kojima je popularnost dramatično skočila u posljednje vrijeme iz vrlo očitih razloga, ali ako ste opsjednuti političkom korektnošću onda je možda bolje da je preskočite (dapače, Kina je promptno zabranila “Plague Inc.” čim je se zaraza počela širiti). Radi se u kombinaciji simulacije i strategije u kojoj je igračev cilj smrtonosnim virusom inficirati svaku osobu na svijetu. Uz pomoć bodova osvojenih unutar igre moguće je pojačati metodu širenja virusa, ublažiti vidljive simptome, usporavati odgovor medicinskih službi - na raspolaganju su vam razne vrste zlih poteza.

4. Data Wing

Povratak u 80-e i zarazna jurnjava

“Data Wing” na prvi pogled izgleda kao jedna od onih igara s utrkivanjem s konzola iz 80-ih godina, ali je puno, puno više od toga.

Da, u osnovi je riječ o utrkivanju gdje navodite svoj mali trokut po stazi. Međutim, fizika igre je puno sofisticiranija i upravljanje je sve samo ne jednostavno. Pritom imate i male pomagače - možete strugati po ogradi ili prelaziti preko mini lansirnih rampi za dobivanje ubrzanja. Osim toga, postoji i dodatni sloj igre, narativ kroz koji otkrivate da ste vi zapravo sluga svemoćnog umjetnog inteligentnog entiteta koji se naziva Mother i za kojeg obavljate sve te vožnje. Uglavnom - jako puno sati zarazne zanimacije.

5. Splash Cars

Vaš grad je siv, a vi ga bojite vlastitim automobilom

Konceptualno jednostavna i beskrajno zabavna, “Splash Cars” je igra u kojoj ste vi jedina osoba koja može donijeti malo boje u svijet. Naime, sve počinje sa svijetom u potpunom sivilu, a vi kao igrač vozite minijaturni autić koji dodaje boju svemu blizu čega prođe. U tome vas pokušava spriječiti policija koja se neprestano zabija u vaš auto, a dodatni problem je što sumanuto brzo ostajete bez goriva.

6. Train Conductor World

Ne budi kao HŽ: prespoji kolosijek i izbjegni sudare

Svi koji se sjećaju legendarne igre “Flight Control”, jedne od prvih doista ultrapopularnih mobilnih igara, naći će nešto poznato u naslovu “Train Conductor World”.

Naravno, osnovna razlika je u tome što ovdje upravljate vlakovima koji jure na nekoliko različitih kolosijeka, često jedni prema drugima. Cilj je prespajati kolosijeke tako da se izbjegnu kolizije. U teoriji jednostavno, ali u praksi često neizvedivo.

7. It’s Full of Sparks

Frustrirajuće, ali zarazno, skriveni dragulj od igre

Zvuči krajnje blesavo: igrač preuzima ulogu veselih antropomorfnih petardi čiji fitilji izgaraju i cilj je navigirati ih do obližnje vode kako bi skočile unutra i ugasile se prije nego što eksplodiraju, sve to prelazeći preko, pokraj i kroz razne prepreke.

Naravno da su zamke i prepreke sve kompliciranije kako dalje odmičete u igri, do te mjere da “It’s Full of Sparks” postane neviđeno frustrirajuće iskustvo. Ali pošto je istovremeno i beskrajno zarazno, nemoguće je odustati prije nego što uz desetke pokušaja i pogreški ne pronađete rješenje. Ovo je pravi skriveni dragulj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:25