VODIČ

NOVINARKA JUTARNJEG U AKCIJI OŠIŠAJ SINA Zaboravite škare, svog Bornu sam podmitila čokoladom i uzela mašinicu u ruke. Za prvi put, ispalo je dobro

 
Bprna poslije šišanja
 Privatna arhiva

Ja sam od onih ljudi koji idu uvijek istoj frizerki, a ako ne stignem, radije ću danima izgledati potpuno zapušteno nego kročiti nogom u salon nekoj drugoj. Vjernost prije svega!

Trenutačno imam šiške, a moja draga frizerka Snježana, koja zna kakav imam poriv za “igranje” škarama, uvijek me moli samo jedno: “Ništa ne diraj! Uzet ću te i preko reda, samo nemoj pokušavati sama”, vapi svaki put kad me dugo nema kod nje.

I tako uvijek iznova ubije moje uvjerenje da sam zapravo trebala biti frizerka kao što sam maštala kao mala.

Šišala sam baku

Privatna arhiva
Borna prije šišanja

Zbog te želje sam šišala još baku, koja je uvijek imala i previše strpljenja za mene, a imala sam i nebrojene (neuspješne) pokušaje šišanja kćeri dok je još bila dovoljno malena da se nije mogla buniti. Sada, kao desetogodišnjakinja, tvrdi da pušta kosu do poda i ne želi niti čuti za škare. Vjerojatno zbog trauma.

Neki u očaju za svojim frizerkama posljednjih dana zahtijevaju od njih da ih srede kod kuće, no profesionalke iz zagrebačkog salona Angels kažu mi da se drže strogih pravila.

“Zovu me da ih ošišam ‘na brzinu’, ali to je u ljudskoj prirodi da se žele srediti. Ne zamjeram im! Sve žele, čak pitaju i za pramenove. Još više zovu muškarci (ha-ha). Ipak, važnija je naša sigurnost pa ih moram odbiti”, rekla nam je Tonka.

Sin je pristao

Privatna arhiva
Borna tijekom šišanja

I tako sam u izolaciji, iz ljubavi prema mojoj Snježani, odlučila da se neću unakaziti, nego ću puštati šiške do kraja ove drame s koronom. Ali, vrag mi nije dao mira, a ni dosada, pa sam došla na genijalnu ideju - sin se mora ošišati!

Moj prvašić Borna rekao je na to da nema potrebe, da i on pušta kosu kao seka. Pa sam mu probala objasniti da svi nogometaši imaju moderne frizure, a i uredniku sam obećala da ću pokazati kako se šiša kod kuće.

Budući da je dobričina, čudom je pristao. Istina, uz dogovor da će dobiti par kockica čokolade više nakon ručka.

Nazvala frizerku za savjet

Privatna arhiva
Borna poslije šišanja

Odmah sam nazvala svoju frizerku za savjet. Rekla je da šišanje škarama kod kuće nikako nije mudar potez pa ako baš moram nešto raditi, neka uzmem mašinicu.

Mašinicom sam dosad radila samo da skratim zulufe suprugu, ali što je to za mene, mislila sam samouvjereno.

I tako sam zamahnula njom po glavi svog sina i već je prvi potez bio pogrešan. Stavila sam je na prekratko, no budući da se kratko teško može popraviti, odlučila sam da će tako kratko biti onda sve. Muž je pokušavao sugerirati, posvađali smo se svi redom, a kći je otišla u drugu sobu uz zaključak da “ne želi sudjelovati u tom užasu”.

Na kraju sam sinu ostavila dužu kosu na vrhu glave i prilično sam zadovoljna kako je ispalo. Uvjerena sam da neka poznata zvijezda ima baš takvu frizuru, iako još nismo točno sigurni koja.

Kad je kći nakon svega prišla bratu, potiho mu je šapnula: “Borna, jesi se ti uopće pogledao u ogledalo? Kako si mami to dopustio?”, a on je samo potpuno smireno odgovorio: “Nisam, nije me ni briga. Tko me uopće vidi osim vas” i nastavio se igrati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:28