Dnevnik iz izolacije

OMILJENOM VODITELJU KOD KUĆE S DVOJE MALE DJECE NIKAKO NE MOŽE BITI DOSADNO 'Ovo mi je najljepše razdoblje u obiteljskom životu dosad!'

 
 Privatna arhiva

Ne želim razljutiti nikoga, ali meni je ovo najljepše razdoblje u obiteljskom životu do sada. Od jutra do mraka smo zajedno, igramo se, plešemo, pjevamo, mijenjamo pelene nekad više, nekad manje, ovisno o tome kako skuham.

Na kraju dana, supruga i ja razgovaramo o tome kako nam djeca odrastaju pred očima i mijenjaju se iz dana u dan - kaže Frano Ridjan, omiljena voditeljska zvijezda na Novoj TV.

Ridjan koji je sve oduševio vodeći s Igorom Mešinom “Supertalent”, a zatim i novu sezonu showa “Tvoje lice zvuči poznato” čiju je produkciju zaustavila pandemija Covida-19, dane provodi sa svojom mladom obitelji, suprugom Leom i sinovima Maurom (2,5) i petomjesečnim Manuelom.

Buđenje s prvim pticama

Kako se godinama, radeći na HRT-u dizao ranom zorom, ranoranilački gen prenio je i na potomstvo pa se cijela obitelj navikla buditi s prvim pticama, a to nije promijenila ni pandemija.
- Podijelili smo dužnosti pa nakon buđenja slijedi prva runda mijenjanja pelena u kojoj naš stariji sin Mauro uspijeva ozbiljno narušiti moju fizičku spremu, ali taman prije knockdowna slijedi trijumfalni povratak i uspješno obavljena zamjena - kroz smijeh opisuje Frano obiteljsku rutinu u doba korone.

- Supruga Lea pak sređuje mlađeg manekena Manuela, no njihova borba nije ni približno tako napeta.
Nakon jutarnje gimnastike obitelj kreće na doručak.
- Na tatin ponos, djeca su više za slaninu, šunkicu i tako to. Dobro, mlađi ne može još jesti, ali gleda u svaki zalogaj bolje od državnog inspektorata - govori ponosni otac.

Nakon doručka, otkako se ne može u park, svi malo udahnu zraka na balkonu, pa slijedi igra. Frano i Lea na smjenu se igraju ili kuhaju ručak “zavisno kakvu šibicu izvuku”.

Igre


- Nakon ručka, ako nam se posreći, obojica ubiju oko, iako je to rijetkost. Popodne još jedna runda presvlačenja, pa igranje, lovice, skrivanje, bude tu i suza (za sada ne tatinih) pa večera, kupanje i maratonsko čitanje svih slikovnica koje postoje. Kada napokon pokleknu obojica, gospođa i ja si izjavimo ljubav u doba korone i padnemo u nesvijest - priča voditelj.

Privatna arhiva

S obzirom na to da su oba sina još maleni, roditelji se itekako moraju potruditi izmisliti igre, zabaviti ih tijekom cijelog dana u kući.
- Mama se bacila u smišljanje novih/starih igara, ali ako ne ide, Lego kockice uvijek idu. Evo Mauro se upravo već treći sat igra s vatrogasnim vozilom, koje je naravno za generaciju 5+, ali roditeljima drago - govori Frano i dodaje:

- S TV-om imamo problema jer je mališa na tatu, pa je ovisnik i mogao bi vjerojatno od jutra do mraka, bez hrane i vode gledati Psiće u ophodnji, Najbolje u letu, Super Wingse, Žara i tko zna koga sve ne. Sva sreća tu je naša mama, pa obojicu nas ljubitelja ekrana, drži pod kontrolom. Jedan od načina izbjegavanja gledanja u ekran je i pjevanje, odnosno sviranje. Mauro sjedne za svoje bubnjeve, tata mora uzeti gitaru i nema stajanja. Susjedi nas, srećom, još nisu prijavili.

"Impulzivni kuhač"

I on i supruga kuhaju i trude se da je na stolu nešto friško i da jedu raznovrsno. No, pristup im je različit - dok ona voli smišljati recepte, Frano je “impulzivni kuhač”, što znači da vidi što ima u frižideru pa kombinira. Nekad njegovi gastronomski pothvati ispadnu dobro, nekad loše, no sve se pojede. Supruga je, pak, majstorica u pronalasku zdravih, povrtnih kombinacija. Organizirali su se tako da naizmjence idu u nabavku, da se malo razgibaju.

Privatna arhiva

- Kako je gospođa s otoka, onda uvijek zna kupiti točnu količinu. Ja kad idem onda je to kao u Disneylandu. Zalihe nismo stvarali jer trgovci, distributeri i prodavači rade sjajan posao - tumači Frano.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:20