OD ŠETNJE DO WELLNESSA

Niste za skijanje niti bordanje? Bez brige, imamo super prijedloge kako provesti aktivno i opuštajuće zimovanje

 
 Robert Maybach

Zimovanje, trenuci kada jedva čekamo ostaviti barem na kratko posao iza sebe i uživati u aktivnom odmoru. Ali što kada dođemo do situacije da pola obitelji na odmoru želi uživati u skijanju i ostalim zimskim aktivnostima, a pola nije baš pretjerano ''sportski'' tip? Nema panike, snježne padine i uživanje u zimi mogu biti potpuni i bez skijanja.

Snijeg i svježi zrak samo po sebi djeluju iznimno opuštajuće, stoga iskoristite vrijeme i posvetite se šetnjama i proučavanju lokacija na kojima ste smješteni. Hodanje po svježe napadanom snijegu koji škripi pod vašim nogama je odlično za dišne puteve, ali i vašu kondiciju. Odlična tjelovježba postiže se i hodanjem na skijama sa štapovima (nordijsko hodanje) za koje postoje staze diljem Austrijskih odmorišta.

Adrian Hipp

Iskoristite brežuljke i brda kako biste se vratili u svoje djetinjstvo najslađom zimskom aktivnošću – sanjkanjem. Ne trebate biti vrsni sportaš i u odličnoj kondiciji, a sanjke možete iznajmiti na svim skijalištima.

Posebna čar je pak noćno sanjkanje na osvijetljenim lokacijama pod zvjezdanim nebom u kojem možete uživati s djecom i boljom polovicom! Smijeh i dobra zabava su zagarantirani, jednako kao i kada je u pitanju klizanje.

Peter Burgstaller

Bez obzira jeste se odlučili na brojna klizališta koja se nalaze na trgovima Austrijskih gradova i mjestašca ili na zaleđena jezera, klizanje će vam aktivirati čitavo tijelo, sagorjeti kalorije od Germknödli i donijeti zabavu za čitavu obitelj.

A kada vaši najdraži idući dan odu na skijanje, vi se opustite u brojnim wellness oazama koje možete pronaći u sklopu hotela i gradske ponude.

Peter Burgstaller

Započnite svoj savršen dan relaksacije odlaskom u saunu koja će vam ubrzati metabolizam, ali i pročistiti kožu te izbaciti toksine iz organizma. Nakon saune, uživajte u plivanju u bazenu, a zatim se uputite na masažu kako bi u potpunosti zaokružili opuštanje.

Punjenje baterija uz šetnje, razgibavanje hodanjem na snijegu, ali i klizanjem i sanjkanjem te wellness tretman bit će vam idealan poticaj i motivacija za povratak kući nakon kvalitetno provedenog zimovanja. Uživajte!

Andreas Hofer

Također, imate priliku osvojiti i vrijedne nagrade. Sve što trebate jest odgovoriti točno na pet pitanja o Austriji (odgovori se nalaze u člancima) te jedno kreativno pitanje i osvojite vrijedne GARMIN i Tatonka nagrade ovdje.

Detaljnije informacije o zimovanju u Austriji možete pronaći klikom na ovaj link.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:31