DRAGOCJENI SAVJETI

TOPLINSKI UDAR Kako preživjeti dan uz paklenih 40 stupnjeva (a niste uz more)

 Danijel Soldo / CROPIX

ZAGREB - Lako je onima čiji apartman puca na Čiovo ili Krk, ali što je sa svima onima kojima obaveze ne dozvoljavaju da tijelo uvale u osvježavajući Jadran? Svi su na godišnjem, ali baš vi nemate ili novca ili vremena i osuđeni ste na pakleni zvizdan. Kako preživjeti vreli vikend , a ne rasplakati se nasred asfalta?

Testirajte ventilatore

Izvadite iz sandučića svih 148 letaka o sniženjima, dodajte one iz dnevnih novina i upalite TV prodaju.Shvatit ćete da ste izbombardirani s barem 20 vrsta raznih naprava za puhanje zraka. Obiđite svih 813 trgovina, dođite k nama u Jutarnji i mi ćemo vas ugostiti i dva dana samo isprobavati koji je ventilator najbolji. Kad se probudite iz sna, shvatit ćete da se samo šalimo…

Odlazak u kino

Najbolje kokice se danas nude u glomaznim kino-halama. U njima temperatura, srećom, nikad ne prelazi dvadesetak stupnjeva. Spojite tri predstave i ubijte dan...

U stan s gajbom piva

Vi osiguravate prostor i kabelsku, tko dolazi, neka ponese pivkana. Klimu razvalite, zauzmite najbolje mjesto na fotelji i s prijateljima pogledajte besmislene utakmice s kraja 90-tih ili direktan prijenos Tour de Francea.

Šoping-centar

Iako ih zimi izbjegavate, sada možete u miru lutati po klimatiziranom hangaru veličine države u tranziciji ili slavonskog sela, bez žurbe i prokletog spiska. Pićence, bowling, špeceraj - idealno za ubiti vrijeme!

Adrenalinski park

Na putu prema moru usred Like postoji adrenalinski park Rizvanuša. U debeloj hladovini na desetak metara iznad zemlje očekuju vas razne zapreke po stablima u kojima ćete se osjećati kao dijete iz braka Avatar - Hood. Apsolutni friz!

Rafting

Spuštanje ledenim brzacima u gipkom čamčiću koji bi se svako malo mogao prevrnuti, banda supijanih kolega , komarci, ožiljci od stijena, masnice od vesla, izgoreni dijelovi tijela i znojenje pod kacigom… Ali i gajba piva na dnu čamca, i obećana janjetina na cilju rute. O, da…

Roštilj u prirodi

Neće biti lako objasniti svima gdje ste. Niti dopremiti meso. I šibice će vam vjerojatno biti mokre, a damice iz društva se žaliti ose, stršljenove i - je li to bio medvjed… Ali ćete se maknuti prema hladnijim slojevima atmosfere, a ako, makar i malo pirne vjetrić - nema sretnijeg stvorenja od vas.

Tuhelj, Jarun, Mrežnica

Blizu grada nalaze se neke toplice, ti uvijek čišći izvori osvježenja od gradskih bazena. Ako se oslobodite od činjenice da dijelite vodu s razrezanim dijelovima tijela nekog mafijaša i somom od dvjestotinjak kila, Jarun je savršeno kupalište za vas. Rijeke i rječice isto izazivaju na buć, ali kriju i zamke i brzake. Onog jednog nasred Mrežnice zauvijek ćemo pamtiti i ja i moja bolna tikva

Balon, padobran...

Što se više penjemo, to je zrak svježiji. Pa zašto onda ne bismo odmah krenuli par kilometara u zrak! Ovisno koliko ste lud… hrabri, birajte prijevoz i brzinu spuštanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:16