SMANJUJE APETIT

TRIK ZA MRŠAVLJENJE KOJI ĆETE OBOŽAVATI Ne želite se odreći slatkog, čak ni pod cijenu idealne težine? Stručnjaci otkrili što vam je činiti

 Profimedia, Panthermedia

- Ne valja jesti slatko, osobito čokoladu, prije ručka ili večere - ovoga savjeta se, prema najnovijim istraživanjima, ne trebate baš toliko slijepo pridržavati.

Naime, dokazano je da se žene, koje umjesto mliječne ili bijele čokolade konzumiraju tamnu, neće prejesti kad dođe vrijeme za glavni obrok.

Ovu tezu potvrdilo je i trotjedno istraživanje sveučilišta John Moores University iz Liverpoola, u kojem je sudjelovalo 14 žena u dobi od 50 do 65 godina.

- One koje su jele tamnu čokoladu osjećale su se sitije, a u organizam su unosile skoro sto kalorija manje od žena kojima smo dali mliječnu čokoladu. Poslije tamne čokolade ispitanice su konzumirale čak 25 posto manje hrane od druge skupine žena - objasnili su sa sveučilišta.

Stručnjaci kažu kako tamna čokolada sadrži više polifenola, biljnih spojeva koji smanjuju apetit.

- Probajte konzumirati, primjerice, čokoladu za kuhanje 35 dana. Imat ćete barem pola kilograma manje od onih koji su jeli mliječnu - tvrde stručnjaci, a prenosi Daily Mail.

Naravno, napominju kako ovo istraživanje nije mjerodavna metoda za reguliranje tjelesne težine, nego samo smjernica za one koji se ne žele odreći slatkoga, ali istodobno žele zadržati vitku liniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:00